Viaplays nye storsatsning Besatt får sin premiere under filmfestivalen

5. august 2019

En av Viaplays største satsninger Besatt, regissert av Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson får premiere under filmfestivalen i Haugesund. Serien, med Anders Baasmo og Anders Danielsen Lie i hovedrollene, skal gå på Viaplay og TV3 til høsten. Skuespillere og regissører vil innta den røde løperen i Haugesund mandag 19. august.

Festivaldirektør Tonje Hardersen ser frem til å vise frem serien for festivalpublikummet:

—Premierer på nye seriesatsninger under filmfestivalen har tidligere blitt møtt med stor begeistring, og har sterk tro på at dette også blir tilfelle med Besatt. Serien er vellaget, med spennende overnaturlige vendinger som gjør den både original og uforutsigbar. I tillegg har den et særlig sterkt cast. Vi har stor tro på at denne kommer til å fenge både vårt publikum, samt resten av Norge.

Grugleder oss
Regissørene, Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson, gleder seg også til å ta med seg skuespillerne til festpremieren i Haugesund:

— Vi har mange gode minner fra Den norske filmfestivalen og er stolte og takknemlige for at Besatt får sin premiere her. Serien er ganske annerledes fra det vi begge har gjort tidligere og vi grugleder oss til å vise den frem for dere. Vi har jobbet i halvannet år med Besatt og er klare for en skikkelig fest sammen med skuespillere, stab og publikum i Haugesund!

Besatt produseres av Miso Film, mens serien er skapt og skrevet av Meghan Gallagher, som blant annet tidligere har skrevet Grand Hotel (2016) og Grenseland (2017-2018). Regissørene Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson har også begge solide filmografier bak seg. Denstad Langlo har regissert både Nord (2009) og Welcome to Norway (2016). Svensson har tidligere vært involvert som regissør på serier som Natt til 17. (2014) og Unge lovende. Hans siste film Harajuku (2018) har fått flere Amandanominasjoner i år.

En av Viaplays største seriesatsinger noensinne
Serien får sin premiere på Viaplay og TV3 i høst. Norgessjef i Viaplay Børge Nielsen synes det er spennende at Besatt først skal vises på det store lerretet i Haugesund sammen med festivalpublikummet:

– Filmfestivalen har i en årrekke satt fokus på det beste norske og nordiske innholdet. Det at en av Viaplays største seriesatsinger noensinne kan vises for et så kvalitetsbevisst publikum er veldig gøy. Med rolleinnehavere som Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo, og et så originalt manuskript, har vi store forhåpninger til at Besatt blir en ny, norsk seriefavoritt, sier Børge Nielsen.

Om serien:
Noen måneder har gått siden etterforskeren Max og advokatkona Asha mistet sønnen deres. I et forsøk på å komme seg videre søker Max seg til voldsavsnittet i Oslo og blir partner med den erfarne politimannen Sander, som kjenner godt til det kriminelle miljøet i hovedstaden.

Etterforskerparet blir satt på en sak som omhandler fire døde innvandrergutter. Det er ingen tegn til vold eller narkotika, og saken fremstår som et mysterium. Samtidig som at de etterforsker den tragiske saken begynner begge mennene å ha veldig ektefølte mareritt. En storm treffer byen, og gatene og bygningene blir oversvømt.

Max og Sander oppdager at en femte gutt var til stedet den skjebnesvangre kvelden – han kan være nøkkelen til å finne ut hva som skjedde. Dessverre viser det seg å være en vanskelig person å finne. I jakten på den femte gutten må Max og Sander navigere seg gjennom undergrunnsmiljøer fylt med prostitusjon, menneskehandel og mord. Mens de dykker dypere inn i disse miljøene, begynner det å skje ting som de ikke helt kan forklare – drømmer går over i hallusinasjoner, og mennenes virkelighetsoppfatning settes på prøve.

Max og Sander må konfrontere sine verste mareritt og takle deres egne ugjerninger fra fortiden for å løse saken, eller miste alt i forsøket.

Generell informasjon:

Tittel: Besatt
Antall episoder: 8 x 45 minutter
Kommer på: Viaplay og TV3
Produsert av: Miso Film
Skapt og skrevet av: Megan Gallagher
Regissert av: Rune Denstad Langlo og Eirik Svensson
Nøkkelroller: Anders Danielsen Lie (Norway, Nobel, Mammon, Oslo, 31. august), Anders Baasmo (Welcome to Norway, Kongens Valg, Kon-Tiki), Selome Emnetu (Okkupert, Oslovinter, Når jeg faller), Marius Kolbenstevdt (Blind, Aber Bergen, Mord i vildmarken)

Kontaktpersoner
Festival- og programsjef Tonje Hardersen på mobil 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Informasjonsansvarlig, Den norske filmfestivalen, Rita Louise Haugeland på mobil 974 27 739 eller e-post: rita@filmfestivalen.no

Presseansvarlig, Viaplay , Fredrik Olimb på mobil 932 90 065 eller e-post: fredrik.olimb@nentgroup.com