Hilsen fra festivalsjefen

15. august 2019

Kjære festivalgjester,

Det er en enorm glede å ønske dere velkommen til et Haugesund-år fullt av nye initiativer!

Den 47. norske filmfestivalen får en eventyrlig åpning; Askeladden — I Soria Moria slott er et herlig skråblikk på våre norske eventyr, og det er en ære for oss å gi filmen sitt første møte med publikum.

I år har vi lagt vekt på å bringe filmfestivalen ut til resten av Norge; både festivalens offisielle åpning og Amandashowet vil derfor strømmes ut til norske kinoer, slik at filmelskere over hele landet kan få smake på festivalstemningen. Med en nasjonal Amandadag på norske kinoer, vil årets beste filmer også få en ny mulighet til å møte publikum.

Sist festival satte vi fokus på kulturlivets samfunnsansvar, og debatterte hvordan vi sammen kan gjøre verden bedre. Det ønsker vi også å fortsette med i år! Ikke bare vil vi diskutere barne- og ungdomskulturmeldingen på vår filmpolitiske konferanse, men vi har også laget den nye programserien Human Nature; et mangefasettert filmprogram som vi håper kan gi rom for refleksjon og diskusjon omkring menneskets komplekse forhold til naturen.

Det er svært viktig for oss at filmfestivalen er med på å gjøre Haugesund til en enda mer inkluderende og ikke minst gøyal by! Altfor mange sitter alene hjemme og kvier seg for å ta kontakt i frykt for å bli avvist eller bare fordi det alltid er litt skummelt å snakke med noen for aller første gang. Men, som Vera Micaelsen, en av filmbransjens klokeste og varmeste menneske, sa som sin siste hilsen før hun så altfor tidlig gikk bort – «Livet er nemlig for kort til å bli sjenert av å si: Jeg elsker deg.». Gjennom kampanjen «Tillsammans i Haugesund» vil vi heie på alle dem som tar med seg noen de ikke kjenner så godt fra før på festival.

Hjertelig velkommen til et spennende og inkluderende år i Haugesund!

Tonje Hardersen