Velkommen til Den 46. norske filmfestivalen!

16. august 2018

På vegne av festivalstaben er det en glede å kunne ønske dere velkommen til å oppleve et spennende og variert festivalprogram som reflekterer et spesielt godt filmår.

Den 46. norske filmfestivalen åpnes med et brak; Skjelvet er den intense oppfølgeren til storfilmen Bølgen, og er minst like spennende som forgjengeren. Katastrofefilm på norsk jord har vist seg å være overraskende medrivende og realistisk, og blir desto skumlere av å rokke ved vår trygge, nordiske tilværelse. Vi er beæret over å kunne gi filmen sin premiere i Haugesund.

TV-satsninger har fått en velfortjent plass på festivalen også i år, med en ytterst aktuell serie både i tidsånden og for vårt eget lokalmiljø: Hvem drepte Birgitte? er den første norske true crime-serien for TV og holder imponerende høy kvalitet, samtidig som den behandler den grusomme tragedien med respekt.

Vi i festivalstaben gjør vårt beste for å sørge for at filmfestivalen er en arena for tidsakutelle bransjediskusjoner. For å framheve dette ytterliggere, har vi nå samlet alle våre seminarer under samme paraply: Haugesund Talks. I år setter vi spesielt fokus på kulturaktørers samfunnsansvar, og filmen som verktøy for samtaler rundt vonde temaer.

Som hvert år vil det være noe å finne for enhver smak i Haugesund. Vi byr på et variert program både når det gjelder arrangementer og filmer, og vi håper og tror at du finner noe som er perfekt for nettopp deg.

Velkommen til et mangfoldig nytt år i Haugesund!

Tonje Hardersen
Festival- og programsjef