VampyrVidar – starten på en ny Stavanger-bølge?

28. juli 2017

Horrorkomedien VampyrVidar får verdenspremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmen er det mest spektakulære eksemplet på en ny bølge av filmentusiaster fra Stavanger-regionen.

– VampyrVidar er en både rå og gøyal sjangerfilm som gnistrer av energi. Det er imponerende hva disse begavede entusiastene har fått til med svært begrensede midler, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmens regissør, produsent og hovedrolleinnehaver Thomas Berg gleder seg over å få vise filmen i Haugesund:

– Vi har alltid hatt stor tro på prosjektet vårt, men at VampyrVidar skulle få sin verdenspremiere på Den norske filmfestivalen i Haugesund har overgått alle våre villeste forventninger. Vi er ekstremt stolte, overlykkelige og gleder oss i hel til festivalstart, sier Thomas Berg.

Om VampyrVidar
Vidar Hårr er en 33 år gammel, seksuelt frustrert ungkarsbonde som lever et kristent, monotont og strabasiøst arbeidsliv på gården til sin mor. I en desperat bønn til høyere makter, ber Vidar om hjelp til å bryte ut av rutinen og leve et liv uten begrensninger. Uheldigvis blir bønnen hans hørt, og Vidar våkner en kveld som prins av mørket i syndenes by, Stavanger.

VampyrVidar er produsert av UFOh!, et lite indiefilm-selskap fra Stavanger som blant annet står bak musikkvideoer til Kaizers Orchestra (Hjerteknuser), Kvelertak (Bruane Brenn) og Oliver Hohlbrugger (Satan, you can have me), samt kortfilmen BELIEVEtheDANCE (en fantasy-horror-danse-komedie).

Se filmens trailer her.

Filmen vil få sin festpremiere onsdag 23. august med skuespillere og stab til stede på den røde løperen.

Mer fra Rogaland: Quality Time
Thomas Berg spiller også en av de sentrale rollene i den nederlandske filmen Quality Time, regissert av Daan Bakker, som også vises under årets festival. Quality Time er co-produsert med rogalandsbaserte Leader Films og delvis innspilt i Norge. Filmen er støttet av Mediefondet Zefyr.

Quality Time handler om fem menn, fem historier, fortalt på stilistisk vidt forskjellig vis, men som blir knyttet sammen gjennom regissør Daan Bakkers evne til å kommentere de initiativløse karakterenes livssituasjon på en skarp, men varm måte. Det er ikke alltid enkelt å få i gang livet sitt – en UFO er kanskje i veien, eller en bøtte med urin som er gjemt på et soverom. Men noen ganger kan en tidsmaskin være til hjelp, kanskje.

Kort fra Rogaland
Den norske filmfestivalen har, sammen med Filmkraft Rogaland, satt sammen et eget program med kortfilmer fra Rogaland. Totalt vises fem filmer som sammen viser hvilket filmatisk mangfold regionen kan by på. Filmene som vises er Carl LangeEt hjerte som slossHvalagapetSpor i universet og Svart gull.

– Årets festivalprogram er et synlig bevis på at noe veldig bra og kreativt er på gang i Rogaland, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

– Det er ikke noe Den norske filmfestivalen liker bedre enn å løfte fram nye filmskapere, og å gjøre det i samme region som festivalen finner sted, er ekstra morsomt. Vi gleder oss enormt til å kunne vise alle disse fantastiske filmene i Haugesund.