Tonje Hardersen blir konstituert som ny festivaldirektør for Den norske filmfestivalen

27. april 2015

Styret i Den norske filmfestivalen AS har, i sitt styremøte i Berlin, konstituert Tonje Hardersen som festivaldirektør i Den norske filmfestivalen AS fra 1. mars frem til en ny fast ledelse er på plass.

Tonje Hardersen har bred festivalerfaring. Hun har i flere år hatt ansvaret for barne- og ungdomsprogrammene under filmfestivalen, samt arbeidet med ulike festivalprosjekter og Den norske filmprisen Amanda. Tonje Hardersen var programsjef for Den 40. norske filmfestivalen i 2012.

Avtroppende festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik fortsetter i selskapet i en periode som rådgiver og som leder av Amanda-komiteen. Håkon Skogrand er programsjef, mens Gyda Myklebust fortsetter som leder av det nordiske filmmarkedet og produsentforumet New Nordic Films.

Styreleder Knut Even Lindsjørn er trygg på at man i samråd med eierne har funnet frem til en meget tilfredsstillende løsning på filmfestivalens organisering og ser frem til planlegging og gjennomføring av årets filmfestival i Haugesund og muligheter for å revitalisere den neste.

Tonje Hardersen gleder seg til å ta fatt på oppgaven som festivaldirektør og takker for tilliten. «Filmfestivalen har en solid forankring i Haugesund og et solid og dyktig team både i Oslo og Haugesund, så jeg vet jeg har gode støttespillere rundt meg begge steder. Jeg ser fram til å arrangere årets festival i nært samarbeid med den norske filmbransjen og alle gode krefter i Haugesund», sier Hardersen.