Tirsdag 20/8: Festivalen anbefaler!

20. august 2019

Tirsdag er ikke bare en vanlig festivaldag, men også den første dagen i co-produksjonsmarkedet New Nordic Films, som går parallelt med festivalmoroa. Dette er et bransjeevent som jeg ikke skal bruke altfor mye tid på her, for selve festivalen handler jo om kinobesøk. Heldigvis inkluderer åpningsseremonien til NNF også visning av den knallsterke islandske filmen A White, White Day. Regissør Hlynur Pálmasons forrige film, Vinterbrødre, var nominert til Nordisk råds filmpris, og den nye lover minst like godt!

Tidligere på dagen viser vi eksamensfilmer fra de nordiske filmskolene, i programmet Next Nordic Generation. De ti kortfilmene vises i to ulike programmer på Festiviteten, og dette er en unik mulighet til å få se film fra nye og spennende talenter. Filmene spenner bredt i sjanger, og her finner du garantert noe du liker – enten det er episodisk, dansk drama eller historisk, finsk thriller.

Klokken kvart over fem viser vi grusomt gode The Nightingale fra australske Jennifer Kent. Aisling Franciosi imponerer voldsomt i hovedrollen, som en ung kvinne på jakt etter hevn. Filmen er satt til 1820-tallets Australia, og byr på sterke og minneverdige scener. OBS: 18 års aldersgrense er ikke uten grunn…