Thelma åpner Den norske filmfestivalen

11. juli 2017

Joachim Triers nye film får æren av å åpne Den 45. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 20. august. Filmen er en romantisk overnaturlig thriller med Eili Harboe i hovedrollen.

– Joachim Trier er en av våre mest betydningsfulle filmskapere, og selvsagt knytter det seg store forventninger til Thelma både her hjemme og internasjonalt. Alle filmene hans har vært vist i Haugesund tidligere, så det er en stor glede for oss å videreføre den tradisjonen og åpne årets festival med Thelma, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmens produsent Thomas Robsahm ser også fram til premieren.

– Joachim jobber på spreng for å få ferdig filmen i sommervarmen, og vi gleder oss veldig til endelig å få vist den.

Overnaturlig thriller
Thelma er Joachim Triers nye norskspråklige film, etter engelskspråklige Louder Than Bombs som avsluttet festivalen i forfjor. Tidligere har han laget Reprise (2006) og Oslo, 31. august (2011). Thelma er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter.

Hovedrolleinnehaver Eili Harboe, som er fra Stavanger, gleder seg.

– Eg gler meg veldig til å vise filmen, og det er ein ære å få vere åpningsfilm på filmfestivalen i Haugesund.

Thelma
Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja, og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem, og en dag forsvinner Anja sporløst.

Se filmens trailer her.

Sterkt team
I hovedrollen finner vi Eili Harboe som slo igjennom med hovedrollen i Kyss meg for faen i helvete. Hun spiller mot Kaya Wilkins som debuterer på lerretet. Hun er også kjent som artisten Okay Kaya. Amandavinnerne Ellen Dorrit Petersen og Henrik Rafaelsen har også sentrale roller i filmen. Manus er nok en gang et samarbeid mellom Joachim Trier og Eskil Vogt. Trier har ellers jobbet med sitt faste team bestående av fotograf Jakob Ihre, klipper Olivier Bugge Coutté og komponist Ola Fløttum.

Thelma er produsert av Thomas Robsahm for Motlys. Den distribueres av SF Studios og får ordinær kinopremiere 15. september. Deretter skal filmen ut på kino i over femti land, blant annet USA, Frankrike, Storbritannia, Japan, Italia og resten av Norden.