Disse stjernene får navnene sine på Haugesunds «Walk of Fame»

5. august 2016

Liv Ullmann og Jakob Oftebro hedres med amandasteiner i Haugesunds Walk of Fame.

sondag_011

Jakob Oftebro på rød løper under fjorårets norgespremiere på «Gullkysten». (Foto: Haakon Nordvik/Den norske filmfestivalen)

«Ingenting er skrevet i stein», heter det seg, men det er ikke tilfelle i Haugesund. Da Walk of Fame ble etablert i Haraldsgaten i fjor, var det Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp som fikk navnene sine hamret ned i granitten. I år er det altså Den norske filmfestivalens ærespresident Liv Ullmann og stjerneskuddet Jakob Oftebro som får sine Amandasteiner i hovedgatens celebre hellegang. Avdukingen vil skje i krysset Nygaten/Haraldsgaten fredag 26. august kl. 15.00, med Ullmann og Oftebro til stede.

Liv Ullmann har som skuespiller, manusforfatter og filmregissør mottatt en mengde priser og utmerkelser, bl.a. Amandakomiteéns ærespris i 1992. Ullmann er en av Norgesmest anerkjente filmkunstnere, og omtales dessuten som en av verdens fremste skuespillere.

Jakob Oftebro, forøvrig den yngste  som noensinne har kommet inn på Statens teaterhøgskole (i en alder av 18 år), har hatt sentrale roller i en rekke ulike oppsettinger og filmer. Oftebro skal for øvrig lede årets Amandashow, fredag 26. august på TV2.

Amandasteinene

Amandasteinene er i granitt, i et format på 60 x 60 x 12 cm. Steinenes designmessige uttrykk har følgende elementer: Kontur av selve Amandasymbolet, kandidatens signatur, kandidatens navn og kandidatens tittel.