Søndag 18/8: Festivalen anbefaler!

18. august 2019

Festival- og programsjef Tonje Hardersen er stolt av årets varierte program og gleder seg til en forrykende åpningsdag.

I kveld åpner endelig festivalen med Askeladden – I Soria Moria slott. Filmen, som er regissert av Mikkel Brænne Sandemose, bugner over av eventyrlig fortellerglede, og humørfylt lek med en viktig del av vår nasjonale identitet! Vi ser frem til en storslagen åpning med hele ensemblet fra filmen til stede på Edda!

Vi er også stolt over å presentere et Fokus Norden-program som igjen reflekterer kvaliteten og nyskapingen i nordisk film, et godt eksempel på dette er svenske Fyr & Flamme – en ekstatisk hyllest av kjærligheten som er særdeles lite skandinavisk i sin bruk av overdådige spesialeffekter og fargesprakende kostymer for å fortelle en stor og sann (!) kjærlighetshistorie. En forrykende crowd-pleaser!

Et annet sterkt nordisk bidrag er svenske Fågelfångarens son, hvor stolthet, kjærlighet, seksualitet og identitet blir brakt under lupen i dette værbitte familiedramaet fra den prisvinnende regissøren Richard Hobert. Til denne visningen kommer både regissør Richard Hobert og skuespillere.

Frederikke Aspöckes De frivillige om et fengselskor er også en glimrende film som er alt på en gang — og gjør tidvis vondt i hjertet samtidig som lattermusklene får arbeide. Som forfilm vises også den lokale, hjertevarme kortfilmproduksjonen Holy Jail, regissert av Maria Lavelle, som kommer på visningen i dag kl. 15.00. Vi er stolte av å få vise frem lokalt nytt!

Erkebritiske All is True er et siste herlig bidrag til søndagsprogrammet, jeg gjerne vil trekke frem — og etter visningen av denne kan du ta med familie og venner på Afternoon Tea på lune Totalen.

God festivaldag!