Rom for talentutvikling

Tid:Tirsdag 24. august kl. 12.00 – 13.00
Sted:Haugesund Folkebibliotek
Pris:NOK Inngang med festivalpass,-

Hva får man igjen for å forske på talentutvikling?

«Rom for talentutvikling» presenterer følgeforskning gjort som en del av talentutviklingsprogrammet FilmLab Norge. Hva viser forskningen om metodene brukt i FilmLab? På hvilken måte har de bidratt til utviklingen av talentene? Metoder for prosjektutvikling og tilbakemeldingskultur er blant temaene som belyses.

FilmLab, som var for filmskapere på vei inn i bransjen, ble avsluttet i 2020, og ble gjennomført av Mediefabrikken i samarbeid med Filmveksthuset Tvibit og Midtnorsk filmsenter. Programmet var finansiert av Talent Norge AS, Nordisk Film Fonden, Akershus fylkeskommune, Bergesenstiftelsen, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge, Cultiva og regionale filmsentre. Talent Norge og Nordisk Film Fonden har også bidratt inn i finanseringen av forskningen.

Forsker ved Oslo Met, Ingrid M. Tolstad vil presentere forskningsrapporten. Presentasjonen etterfølges av en samtale om de mest interessante funnene fra forskningen, betydningen av å bli forsket på og talentutviklingsmetoder med tidligere deltakere fra FilmLab Norge,Thea Hvistendahl og Renée Mlodyszewki, Monica Borg Fure fra Talent Norge, Anders Fristad Rudolph fra Mediefabrikken og forsker Ingrid M. Tolstad fra Oslo Met.

 

Ingrid Tolstad

Ingrid Tolstad

Ingrid M. Tolstad er sosialantropolog med PhD i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun var en av tre følgeforskere som fordypet seg i FilmLab. Forsker ellers på kreativitet og talentutvikling, popmusikk, populærkultur i kunst- og kulturfeltet samt medieinnovasjon, ungdomsmedvirkning, byutvikling og etnografisk medforskning.

 

Monica Borg Fure er utdannet skuespiller, har grunnfag i sosialpedagogikk ved Høgskolen i Telemark (1999–2000) og bl.a. bachelor i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo (2005). Har hatt flere stipend bl.a. Statens kunstnerstipend i 4 år og vært kunstnerisk leder ved Blendwerk teater, høgskolelektor i skuespillerteknikk på Westerdals Oslo ACT og kampanjeleder for Redd Barna. I Talent Norge har hun vært med på å samle krefter i kulturlivet og finne private bidragsytere som sammen kan løfte det ypperste vi har i Norge av ungt, kunstnerisk talent.

 

Anders Rudoph har vært daglig leder på Mediefabrikken siden 2012. Da kom han fra jobben som redaksjonsleder for det nordiske nettstedet dvoted og festivalsjef for Amandusfestivalen. Anders jobber nå som rådgiver i Viken fylkeskommune med ansvar for å videreutvikle talentutvikling som satsingsområde innen film, dans, visuell kunst, musikk og scenekunst

 

Thea Hvistendahl er filmregissør utdannet på Westerdals og har nå base i Oslo. Hun var med på FilmLab Norges første kull og regisserte der filmen Virgins4lyfe. Hun var en etablert musikkvideoregissør, som også laget kortfilmer, før hun debuterte med kinofilm i 2017 med Adjø Montebello, en hybridkonsertfilm.

 

Renee J.H. Mlodyszewski var ferdig ved produsentlinjen på den Norske filmskolen i 2018 og ble plukket ut med prosjektet Silence (manus & regi: Brwa Vahabpour) som deltaker på FilmLab Norges tredje kull i 2019. Renee jobber nå i Oslo Pictures, hvor hun er produksjonsassistent på Joachim Triers spillefilm Verdens verste menneske og Håp av Marie Sødahl. I disse dager produserer hun spillefilmen Eksplosjoner i hjertet med Yenni Lee som regissør.

 

rom for talenutvikling - NNF - foto Lillian Julsvik -

Foto: Lillian Julsvik