Filmpolitisk konferanse – Nobody knows anything

Tid:Søndag 16. august, 10.00 - 14.00
Sted:Byscenen i Haugesund

Film- og kinobransjen etter koronakrisen: Nobody knows anything

Sjeldent har det legendariske sitatet fra William Goldman vært en mer passende beskrivelse av tilstanden til film- og kinobransjen. Verden går gjennom en helt unik situasjon, som har rammet kulturlivet med særskilt styrke. Veien tilbake til en normalsituasjon føles både svært lang og uoversiktlig, og ingen vet sikkert hva som vil skje. Goldmans sitat fortsetter med at det beste man kan håpe på er at man kan foreta en kvalifisert gjetning – og det vil være målet med årets filmpolitiske konferanse.

Vi vil samle bransjen og kulturpolitikere for å diskutere veien videre, og erfaringer så langt. Hvilke tiltak bør settes inn? Hvilke strategier har bevilgende myndigheter og filminstituttet tenkt ut? Hvilke erfaringer kan vi støtte oss på, hvilke kreative løsninger bør videreføres? Og hvordan kan vi stå sammen for å sørge for at vi fortsatt har en livskraftig film- og kinobransje i årene framover?

PROGRAM FOR SEMINARET

Byscenen, Haugesund 16. august 2020 kl. 10.00 – 14.00
Konferansier: Jakob Berg

10.00 – 10.05 Velkommen ved Tonje Hardersen, Den norske filmfestivalen 

10.05 – 10.15 Videohilsen fra kulturminister Abid Raja

10.15 – 10.4Hvilke utfordringer/muligheter vil det audiovisuelle feltet ha på sikt, og hvilken rolle vil Norsk filminstitutt ta?
Presentasjon av 
InFutures fremtidsstudie, ved Camilla Tepfers, partner InFuture 


10.45 – 1
1.45 Hvordan har koronakrisen påvirket bransjens ulike deler: 


10.45 – 11.
15 Produksjonsleddet: Hvordan vil filmproduksjonsbransjen endres etter COVID-19? Bør vi endre rammevilkårene for filminnspillinger? Hva skjer med en film som må utsettes i produksjon og release? 

Med: Magnus Wessel Waal (Norsk filmforbund), Åse Kringstad (Virke Produsentforeningen), regissør Erik Skjoldbjærg 
Moderator: Inger Merete Hobbelstad (Dagbladet)


11.15  11.45 Formidlingsleddet: Hvordan vil kinosituasjonen bli med COVID 19-restriksjoner? Vil vinduet mellom kino og online-distribusjon endres? Vil alle utsettelsene føre til en kannibalisering av filmene i 2021? Vil publikums vaner endres? 

Med: Arild Kalkvik (Trondheim Kino)Atle Ellingsen (SF Studio), Arne Helsingen (NRK)
Moderator: Martin Øsmundset

1
1.45 – 12.15 LUNSJ 


12.15 – 12.45 Kulturpressen: Blir forverret økonomi dødsstøtet for avisenes kulturdekning? Hvordan skal kulturaktører og pressen omstille seg fra en lanseringsjournalistikk som ikke vekker interesse lengre, til å lage kulturnyheter? Hvor viktig er egentlig kulturpressen for bransjen? 

Med: Roar E. Jacobsen (Haugesunds Avis)Åse Kringstad (Virke produsentforening), Cecilie Asker (kulturredaktør Aftenposten) 
Moderator: Jakob Berg (kommunikasjonsrådgiver, NFI)


12.45 – 13.45 Paneldebatt: Hvordan sørge for at norsk film – og kinobransjen overlever koronakrisen? 

Bør kulturlivet få en beredskapsplan? Hvordan utnytte et forsprang til å fremme norsk film? Kan bransjen tale tydeligere og med én stemme?  

Paneldeltakere: Arne-Christian Mohn (AP), Lasse Fredheim (H)Guttorm Petterson (Film & Kino) 
Moderator: Torbjørn Urfjell (Kristiansand kommune)

 

13.45 – 14.00 Oppsummering/åpen mic 

 

Om du ikke har mulighet til å delta fysisk på seminaret, har vi åpnet for digital deltakelse via YouTube. Kjøp billetter her, og du vil motta en link hvor du kan følge konferansen live søndag 16. august kl 10.00. Linken vil også fungere slik at du kan se seminaret senere dersom direkte-tidspunktet ikke passer for deg.