Film & Kinos gjenåpningsseminar

Tid:Søndag 22. august kl. 16.30
Sted:Byscenen, Haugesund

Seminaret vil bli strømmet. Strømmelenken finner du lenger nede.

Under pandemien har kinobransjen vært gjennom en rekke utfordringer. Fra bortfall av store premierer til besøksbegrensninger, økt press på kinovinduet og reforhandling av avtaler om filmleie. Nå gjenåpnes kinoene, og gjestene våre skal hentes tilbake. Det vil medføre nye utfordringer. Hva må til for at kinoene skal komme på fote igjen? Finnes det i det hele tatt en «kino-normal» å komme tilbake til? Eller er dette en tid for nyvinning, innovasjon og upløyd mark?

Disse tankene og flere skal utforskes grundig gjennom Film & Kinos gjenåpningsseminar. En rekke talere og tenkere dykker ned i hva bransjen har lært gjennom pandemien, hvor bransjen står i dag og hvilke utfordringer som ligger foran oss. To panelsamtaler inngår i seminaret, én politisk, med deltakel og én med representanter fra bransjen. Med disse er håpet å få kartlagt hvilken konkret innsats som bør nedlegges akkurat nå av bransje, byråkrati og politikere for å løfte kinoen og kinobesøket ikke bare tilbake, men til nye høyder

Blant talerne er Kjersti MoPatrick von Sychowski og Linn Barholt. I det politiske panelet deltar fysiske og digitale kulturpolitikere fra hele det politiske spekteret, mens bransjepanelet bemannes av små og store distributører og kinoer. 

Seminarleder er Martin Øsmundset. 

16.30 Politisk panel: Anette Trettebergstuen (AP), Åslaug Sem-Jacobsen (SP), Freddy André Øvstegaard (SV), Himanshu Gulati (FRP) og Charlotte Spurkeland (H)

17.05 Kjersti Mo (NFI) om å kartlegge langsiktige konsekvenser av pandemien 

17.20 Patrick von Sychowski om gjenåpning globalt 

17.35 Linn Barholt (Capa) om gjenåpningskampanjen 

17.50-18.30 Bransjepanel: Morten Christophersen, Vibeke Skistad, Atle Ellingsen, Arild Kalkvik, Jannicke Haugen, Clarissa Bergh og Øystein Simonsen.

Seminaret arrangeres med tilskudd fra Norsk filminstitutt. 

Seminar gjenåpning