Amandasamtalen: Makt og intimitet etter covid-19 og metoo?

Tid:Lørdag 21. august kl. 14.00 – 16.00
Sted:Clarion Collection Hotel Amanda

Amandasamtalen 2021: Makt og intimitet etter covid-19 og #metoo tar opp hvordan vi kan sørge for at teater- og filmbransjen får trygge og gode arbeidsplasser. Hva kan vi ta med oss videre fra gode smittevernsrutiner, varsler og forskning?

Hvordan står det til med nasjonal bransjeetikk i etterkant av #MeToo? Hvordan ble bransjens positive endringsvilje ivaretatt i en ny kontekst som COVID-19 og hvordan står det til med det «det hvite blikket»? Perspektivene kan fremstå sprikende, men det handler om hvordan god etikk bidrar til bærekraftige kunstneriske karrierer. For at erfaringene ikke skal bli redusert til en trend eller engangstiltak i perioden de opplevdes aktuelle, samarbeider Skuespiller- og danseralliansen, Den norske filmfestivalen i Haugesund, Haugesund Teater og Balansekunst om å undersøke makt og intimitet, og hvordan vi kan sørge for at teater- og filmbransjen får trygge og gode arbeidsplasser. Hva vi kan ta med oss videre av gode rutiner for smittevern, varsler og forskning for fremtiden.

Program: 

Moderator: Morten Joachim Henriksen, teatersjef Haugesund Teater

14.00 – 14.15 Introduksjon/åpningsappell ved Thomas Talawa Prestø, Tabanka Dance Ensemble

14.15 – 1430 #metoo – hva har skjedd på et teater i ettertiden?, ved skuespiller Hauk Heyerdahl

14.30 – 14.50 Intimitet på scenen, TV og film, ved intimitetskoordinator Malin B. Erikson

14.50 – 15.10 Hvordan skape scener som oppleves utrygge for seeren, men trygge for utøverne?, ved regissør Øystein Karlsen og skuespiller Ellen Helinder

15.10 – 15.20 Pause

15.20 – 15.40 COVID – året som har vært, og endringene, ved Knut Alfsen, forbundsleder Norsk skuespillerforbund

15.40 – 15.55 Panelsamtale med innlederne, ledet av Morten Joachim Henriksen

15.55 – 16.00 Avslutning ved Tone Øvrebø Johannessen, dagligleder i SKUDA.

Amandasamtalen  arrangeres i samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA), Balansekunst, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter og gjennomføres med støtte fra Norsk filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

Mer om Malin B. Eriksons kurs kan du lese her.

Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) er en arbeidsgiver som tilrettelegger for bærekraftige kunstnerkarrierer for dansere og skuespillere. Per i dag har organisasjonen 106 ansatte dansere og skuespillere, som arbeider og virker over hele landet. SKUDAs formål er å sikre de tilsatte dansere og skuespillere rettigheter og inntekter mellom eksterne tilsettingsforhold og oppdrag, samt legge til rette for ekstern sysselsetting og arbeide for kompetanseoppbygging og kunnskap om scenekunstens vilkår. SKUDA eies av Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og Norsk teater- og orkesterforening. Les mer her: www.skuda.no

Med forbehold om endringer.

 

Elin Helinder - Makt og intimitet

Elin Helinder og Tobias Santelmann i EXIT 2 Foto: Fremantle / NRK