Okkupert 2 fronter ny TV-satsing i Haugesund

5. juli 2017

Okkupert 2 og Vikingane 2 får premiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Dette markerer starten på festivalens nye satsing på TV-drama.

Festival- og programsjef Tonje Hardersen er svært glad for å kunne vise oppfølgerne til de to populære seriene Okkupert og Vikingane i Haugesund:

– Norske TV-serier gjør det godt både hjemme og i utlandet. De er i tillegg til det flotte kinotilbudet vi har i Norge, blitt en viktig del av filmlandskapet.

21. august blir det premiere på de to første episodene av Okkupert 2. Regissør Erik Skjoldbjærg vil være til stede ved premieren, sammen med skuespillerne Henrik Mestad, Janne Heltberg og Eldar Skar.

– Jeg er veldig glad for å bli invitert til Haugesund. Det finnes ikke bedre sted å treffe presse og bransje på sensommeren, sier regissør Erik Skjoldbjærg.

23. august blir det premiere på de to første episodene av Vikingane 2, også den med gjester til stede. Blant andre nordiske TV-serier på programmet er den islandske TV-serien Fangar, skapt av Nína Dögg Filippusdóttir og Unnur Ösp Stefánsdóttir.

Skam-stjerner til Haugesund
TV-drama vil også være i fokus under andre deler av festivalen. 22. august kommer Skam-stjernene Tarjei Sandvik Moe og Iman Meskini for å presentere de nominerte til Nordisk råds filmpris.

Serieproduksjon og dens betydning for norsk filmbransje er et av temaene som 21. august vil bli debattert under seminaret «Den nordiske broen – Hvordan løfte nordisk innhold i den digitale tidsalderen». Her inviterer kulturminister Linda Hofstad Helleland til nordisk filmpolitisk konferanse i samarbeid med Nordisk Film & TV Fond, Norsk filminstitutt og Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Også Den norske filmfestivalens marked New Nordic Films setter TV-produksjon på programmet, både med serier som er i forproduksjon, under produksjon og ferdige serier.

 

Om Okkupert
TV-serien Okkupert er basert på en idé av Jo Nesbø. Okkupert hadde premiere på TV 2 høsten 2015 og er blitt en suksesshistorie i det amerikanske og europeiske markedet. I sesong 2 av serien om et fremtids-Norge underlagt Russland, har handlingen et mer internasjonalt tilsnitt enn første sesong og er spilt inn flere steder i Europa. Strømmetjenesten Viaplay er hovedeier for sesong 2 i samarbeid med ARTE France og TV 2. Oppfølgeren blir først tilgjengelig på Viaplay før den blir sendt på TV 2. Serien produseres av Gudny Hummelvoll og Marianne Gray for Yellow Bird Norge AS.

Om Vikingane
TV-serien Vikingane er skrevet og regissert av Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen. Første sesong av Vikingane hadde premiere på NRK høsten 2016. Serien skildrer hverdagslivet i landsbyen «Norheim» omkring år 790. Også Vikingane når ut til et stort internasjonalt publikum, og begge sesonger er spilt inn på både norsk og engelsk. I Haugesund er det norskspråklig versjon som vises. Begge sesonger av serien er hovedsakelig spilt inn på Avaldsnes nær Haugesund. I sesong 2 har serieskaperne valgt å gjøre den mer internasjonal, og i år er blant annet deler av serien spilt inn i Skottland. Serien er en samproduksjon mellom Viafilm og NRK Humor. Produsenter er Anders Tangen for Viafilm og Øyvind Thoen for NRK Humor. Som første sesong vil også Vikingane 2 bli vist på NRK.