Ny norsk barnedokumentar til Haugesund

23. juni 2016

Med hjertet i dansen er den første norske dokumentarfilmen for barn som settes opp på kino, og den får sin norgespremiere i festivalens barneprogram Cinemagi.

– Det er en stor glede for oss å ha norgespremieren på Med hjertet i dansen. Vi pleier å si at de minste er våre viktigste festivaldeltakere, og nå gleder vi oss veldig til å vise både små og store denne gripende dokumentaren om tre jenter som opplever livets største gleder og sorger gjennom så vidt forskjellige dansesjangere som ballett, cheerleading og hallingdans, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Filmen er regissert av Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky og Hanna Heilborn, som ser frem til å vise filmen for et norsk publikum.

– Jeg gleder meg til å gjeste Haugesund for å vise Med hjertet i dansen. De tre jentene brenner for dans, og lever livet sitt gjennom dansen. Men livet har sine opp- og nedturer også for disse jentene. Jeg håper og tror at filmen vil glede barn, unge og voksne i alle aldre, sier Erlend E. Mo

Dans for livet

I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp for å få det til. Vilde på 12 år er rå på hallingdans og ønsker å bli norgesmester. Hun trener ustoppelig for å klare å konkurrere i det guttedominerte dansemiljøet. Ruth drømmer derimot om å bli cheerleader, noe som setter morens holdninger på prøve. 12 år gamle Nastya og hennes lillesøster på 7 lever og ånder for ballett, og går på det krevende ballettinstituttet i Russland. Der er det «vinn eller forsvinn» som gjelder.

Med hjertet i dansen er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet.

Se filmens trailer her.

Endelig norsk premiere

– Det er en stor ære å få lov til å premiere med filmen på Den norske filmfestivalen i Haugesund og få presentere disse fantastiske jentene for et norsk publikum. Deres historier har nå reist rundt og skapt stor begeistring på filmfestivaler over hele verden, og nå inviterer vi alle lokale barn og unge til å komme og danse med oss på den røde løperen i Haugesund, sier produsent Anita Rehoff Larsen.

Dette blir første film ut for distribusjonsselskapet Little Sister.

– Lanseringen av den første norske dokumentarfilmen for barn på kino er banebrytende og viktig. Ved å gi barn tilgang på høykvalitets dokumentarfilm, med barn i hovedrollene, vil vi markere at vi tar barns egne historier og perspektiv på alvor, sier distributør Tone Grøttjord-Glenne.

Regissørene Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky og Hanne Heilborn har laget en del hver til filmen Med hjertet i dansen. Erlend har laget historien om Vilde fra Norge, Victor om Nastya fra Russland og Hanna om Ruth fra Sverige.

Filmen har ordinær kinopremiere 7. oktober 2016.