Norwegian ArchFest

Arkitektur­­film­­festivalen Norwegian ArchFest arrangeres for andre gang under Den norske film­­festivalen, og finner sted i Haugesund fra 19.-21. august.

Norwegian ArchFest arrangeres i regi av Haugesund kommune og Den norske film­festival i sam­arbeid med Arkitektur- og design­høgskolen i Oslo, Design og arkitektur Norge (DOGA), Universitetet i Oslo og Høg­­skulen på Vest­­landet, Vikanes Bungum, Opus arkitekter og Iversen Skogen.

SMART AS(S) CITY

Årets Norwegian ArchFest 2018 ønsker å utforske forholdet mellom mennesket og maskin, byer og teknologi, fremtidsoptimisme og dystopi, algoritmer og kunnskap om mennesket.

Finnes det grenser for hva maskiner og kunstig intelligens kan erstatte? Betyr menneskelig kontakt og pusekatter like mye for sosialisering når vi kan få spesialdesignet en digital venn?

Arkitekter og planleggere søker å omsette kunnskap om menneskelige behov og ambisjoner til fysisk form og regulering. Hvordan vil og har digitalisering og kunstig intelligens påvirket byene våre? Blir de mer eller mindre humane?

 

Stay tuned. Mer informasjon og program kommer.