«Når jeg faller» avslutter Den norske filmfestivalen i Haugesund 2018

27. juni 2018

Magnus Meyer Arnesens gripende drama Når jeg faller får æren av å avslutte programmet under den 46. norske filmfestivalen i Haugesund, torsdag 23. august.

– Vi er veldig glade for å kunne annonsere at vår avslutningsfilm blir Når jeg faller. Filmen har en rystende emosjonell nerve og blir en perfekt avslutning på vårt program, sier festival-og programsjef Tonje Hardersen.

– Det er fantastisk at landets ledende filmskole holder så høyt nivå at vi med glede viser deres filmer i Haugesund. Kvaliteten på denne filmen er umulig å ignorere og det er helt naturlig for oss at et stortalent som Magnus Meyer Arnesen får avslutte festivalen med denne rå og nydelige fortellingen.

Regissør Magnus Meyer Arnesen gleder seg også over nyheten:

– Det er med stor glede å skulle avslutte festivalen i Haugesund med filmen vår, Når jeg faller. Som debutant er jeg både stolt og ydmyk, men aller mest gleder jeg meg til å endelig vise filmen til publikum og bransje på en festival som er så viktig for norsk film.

Arnesen tar med filmens skuespillere Preben Hodneland, Marius Aandal Pedersen, Alexandra Gjerpen, Vidar Sandem, Morten Svartveit og Kjærsti Odden Skjeldal til festpremieren i Haugesund.

Om filmen
Joachim er 28 år gammel, har nesten gitt opp troen på et normalt liv og er i ferd med å tape kampen mot heroinen. Han lever et dobbeltliv og avhengigheten har tatt fullstendig overhånd, idet han en dag får en uventet telefon fra ekskjæresten Maria. Han blir nødt til å ta vare på deres felles barn Lukas, som han aldri har møtt før. Med en voksende kjærlighet for Lukas, har Joachim en grunn til å forsøke å bryte sirkelen med årevis av misbruk. Klarer han å bli den han egentlig ønsker å være, eller er det for sent?

Link til trailer. 

Foran kamera
Ensemblet i denne dramafilmen er preget både av ungt talent samt kjente og kjære skuespillernavn. Hovedrolleinnehaver Preben Hodneland (Alt det vakre) vant i år Heddaprisen for Beste mannlige skuespiller/medspiller for sin rolle som Eldste McKinley i The Book of Mormon på Det Norske Teatret, og imponerer stort i rollen som Joachim. I tillegg får vi se Alexandra Gjerpen (Unge Lovende, Now It’s Dark), Vidar Sandem (Mammon, Upperdog, Orions Belte), Morten Svartveit (Heimebane, Okkupert, Grenseland) og Trine Wiggen (Hva vil folk si, Mannen som elsket Yngve) i sentrale roller. Den unge debutanten Marius Aandal Pedersen gjør også en bemerkelsesverdig innsats i rollen som Lukas.

Bak kamera
I tillegg til å regissere filmen har Magnus Meyer Arnesen skrevet manus sammen med Kristian Landmark, mens Ivar Taim har gjort foto. Gyda Velvin Myklebust og Magnus Kristiansen har produsert filmen, og David Stephen Grant har komponert musikken. Når jeg faller er produsert av Den norske filmskolen og SF Studios er distributør.

Filmen har Norgespremiere 21. september 2018.


Kontaktpersoner

Festival- og programsjef Tonje Hardersen på mobil 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Informasjonsansvarlig Trine Grønningen på mobil 991 03 178 eller e-post: trine@filmfestivalen.no

Katrine Aamodt, Marketing & Publicity Manager SF Studios på mobil 988 58 753 eller e-post: katrine.aamodt@sfstudios.no

Bilder og mer informasjon om filmen er tilgjengelig på: https://medie.filmdistributorer.no/