Mandag 19/8: Festivalen anbefaler!

19. august 2019

Den mørke komedien Parasitt, av den sørkoreanske mesterregissør Bong joon-ho får kun én spesialvisning under festivalen — i dag kl. 17.00! Jeg elsker hans tidligere verk, så forventnigene til denne er skyhøye. Gullpalmevinneren skal være minst like morsom som den er nervepirrende. I tillegg retter den et nådeløst satirisk blikk mot de økende ulikhetene i Sør-Korea!

For tredje året på rad har vi et fokus på nordisk TV-drama, og i kveld har «Besatt» premiere. Jeg har fått en sneak-peak på første episode, og er overbegeistret! Serien representerer noe nytt, og det er en fryd å se Anders Baasmo og Anders Danielsen Lie spille mot hverandre i en utypisk norsk serie som tør å sprenge grenser. Skuespillere og regissører kommer på visningen i kveld, og vi gleder oss til en stor festpremiere!

I tillegg vises to enestående musikkfilmer i kveld. “Amazing Grace”, Sydney Pollacks enestående dokumentasjon av live-innspillingen av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate fra 1972 vises kl. 19.15, med opptreden fra gospelkoret Voice of Joy. Aretha er jo en dronning, og det lille jeg har sett av traileren sier meg at å se denne på det store lerretet blir en unik og skjellsettende opplevelse — jeg gleder meg! “Marianne and Leonard: Words of Love” vises etterpå, og er en er en hyllest kjærligheten, men samtidig også en forfriskende ærlig skildring de mørke sidene av det frigjorte 60-tallet.

Etter visningene inviteres det til Vin på kaia; en lun rødvinsaften på festivalkaia med festivalpriser. En herlig mulighet for å fordøye de sterke filminntrykkene fra kvelden!

God festivaldag!