«Magnus» får norgespremiere i Haugesund

13. juni 2016

Benjamin Rees gripende kinodokumentar om Magnus Carlsen får norgespremiere under Den 44. norske filmfestivalen.

– Filmen er et både rørende og svært engasjerende portrett av Magnus Carlsen, og ikke minst et intimt innblikk i oppveksten til en ikke helt vanlig gutt på
veien mot imponerende bragder, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

– I en tid hvor sjakk nærmest er blitt den nye nasjonalsporten, er det nå perfekt timing for dokumentaren om det unge sjakkgeniet som ble både en norsk superstjerne og et verdensfenomen, legger hun til.

Regissør Benjamin Ree gleder seg til norgespremieren på Magnus, mandag 22. august:

– Det blir fantastisk gøy endelig å ha premiere på «Magnus» i Norge, og jeg er veldig fornøyd med at det er under Haugesund filmfestival den skal vises. Jeg er spent på hvordan den blir tatt imot.

Produsent Sigurd Mikal Karoliussen er fornøyd med at filmen møter sitt norske publikum for første gang i hovedprogrammet i Haugesund:

– Med festpremiere i Haugesund får vi en perfekt ’flying start’ på lanseringen når den skal på alle landets kinoer fra 2. September, sier han.

Se trailer her.

 

Om filmen

I 2004 satte Magnus Carlsen seg et mål; han skulle bli verdensmester i sjakk! Med utgangspunkt i over 500 timer med opptak, følger filmskaperne Magnus på hans reise helt fra han er liten, gjennom suksess og motgang, personlige ofre, vennskap og ikke minst med en støttende familie i ryggen. Filmen kommer usedvanlig tett på et av verdens mest intelligente mennesker.

 

Foran kamera

Foruten Magnus Carlsen, medvirker blant andre Garry Kasparov og Viswanathan Anand, samt familien til Magnus: faren Henrik, moren Sigrun og søstrene Ellen, Ingrid og Signe.

 

Bak kamera

Magnus er skrevet, regissert og fotografert av Benjamin Ree, som tidligere har laget korte dokumentarer som Drømmen om kongeørnen (2012), Den mystiske pakken (2012) og Da Ailin kysset Lars (2014). I tillegg til Ree, er Linn-Jeanethe Kyed manusforfatter. Perry Eriksen og Marin Stoltz har klippet filmen, Fredric Vogel står for lyddesign, og Uno Helmersson er komponist. Filmen er produsert av Sigurd Mikal Karoliussen i Moskus Film i samarbeid med Nordisk Film, Main Island Production og VGTV, og distribueres av Nordisk Film Distribusjon.

 

Magnus har ordinær kinopremiere 2. september.