Louder Than Bombs avslutter årets hovedprogram i Haugesund

4. august 2015

Det er Joachim Triers Louder Than Bombs som får æren av å avslutte Den norske filmfestivalens hovedprogram onsdag 19. august.

«Det er en ære for festivalen å ønske Joachim Trier velkommen tilbake til filmfestivalen i Haugesund. Sist var han her med Oslo, 31. august, og nå kommer han tilbake med Gullpalme-nominerte Louder Than Bombs, som er så beundringsverdig konvensjonsfri at den best kan beskrives som Joachim Trier – rendyrket» – sier programsjef Håkon Skogrand.

«Det er også med begeistring festivalen registrerer at Louder Than Bombs er invitert til filmfestivalen i Toronto, og at den dermed fortsetter sin triumfferd på de prestisjetunge festivalene. Filmen er så vidt jeg vet solgt til over 80 land allerede. Det varmer å se at en norsk filmskaper med høye kunstneriske ambisjoner når ut til hele verden, og at Den norske filmfestivalens publikum også er høyt prioritert» – fortsetter Skogrand.

Regissør og manusforfatter Joachim Trier vil være til stede på festpremieren onsdag 19. august sammen med medforfatter Eskil Vogt, lyddesigner Gisle Tveito, filmens klipper Olivier Bugge Coutté og produsent Thomas Robsahm.

“Det er en stor glede å få lov til å være avslutningsfilm i Haugesund enda en gang. Vi hadde en fantastisk visning av Oslo, 31. august der for noen år siden, og jeg gleder meg til å få presentere Louder Than Bombs for et Norsk publikum for første gang” – sier Joachim Trier.

Om filmen

Tre år etter fotografen Isabelle Reed’s død, i det som tilsynelatende var en bilulykke, må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn Conrad hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men istedenfor vender han seg mot ham. Jonah har sitt eget bilde av sin mor og er ikke villig til å gi det opp. Med et slående billedspråk og innsiktsfulle karaktertegninger forteller Louder Than Bombs en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie.

I hovedrollene ser vi Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid. Manus er skrevet av Joachim Trier og Eskil Vogt. Foto er ved Jakob Ihre, Gisle Tveito står for lyddesign, og Ola Fløttum er komponist. Filmen ble spilt inn i New York og er en norsk/fransk/dansk co-produksjon. Det er Motlys AS v/ Thomas Robsahm som er norsk produsent, og SF Norge AS er distributør.

Louder Than Bombs ble vist i hovedkonkurransen ved årets filmfestival i Cannes, og da som første norske film siden Anja Breiens Arven i 1979.

Filmen får ordinær kinopremiere  2. oktober 2015.


Kontaktpersoner:
Katrine Aamodt: katrine.aamodt@sfnorge.no  Tlf. 988 58 753
Produsent Thomas Robsahm:  thomas@motlys.com  Tlf. 95 24 04 18.

Filmfestivalen:
Festivaldirektør Tonje Hardersen, tonje@kino.no Tlf. 928 30 559
Programsjef Håkon Skogrand, haakon@kino.no  Tlf. 908 62 055
Presseansvarlig Siw Skjervold, siwskjervold@gmail.com Tlf 958 305 70

Høyoppløselige pressebilder kan lastes ned her
Informasjon om Den norske filmfestivalen Haugesund 2015 finner du her