Klaustrofobisk åpning av Den norske filmfestivalen

7. juli 2020

Spenningsfilmen Breaking Surface får æren av å åpne Den 48. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 15. august. Regissør Joachim Hedén inntar den røde løperen sammen med co-produsent Inge Wegge. Hovedrollene gestaltes av de unge svenske stjerneskuddene Moa Gammel og Madeleine Martin.

«Hva er vel mer passende i år enn en åpningsfilm fra Lofoten! «Breaking Surface» tar oss med til det dramatiske landskapet nordpå, med en tett og spennende dykkerthriller, og med to svært handlekraftige kvinnelige hovedpersoner som på hvert sitt vis er preget av sin ramsalte mor – perfekt gestaltet av Trine Wiggen. Ekstra stas er det at filmen er et ektefødt barn av festivalen, som vi har fulgt i flere år og som vi nå endelig får gleden av å vise til publikum», sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

Filmet i Narvik og Lofoten
Filmfestivalen i Haugesund har fulgt produksjonen av Breaking Surface gjennom flere år. Det er Joachim Hedéns fjerde spillefilm, og den første som er spilt inn i Norge. Narvik og Lofoten sørger for spektakulære naturbilder, i et spenningsdrama som er både karakterdrevet og nervepirrende.

«Fantastiskt roligt att få komma till Haugesund med «Breaking Surface», och att vara öppningsfilm är såklart ett extra körsbär på toppen! Haugesund är en av de bästa festivalupplevelser man kan ha som filmare — kompakt, intimt, men ändå med en internationell blick och alltid med massor av möten med kollegor från hela världen. Breaking Surface presenterades för 3 år sedan i Haugesund New Nordic Films samproduktionsmarknad, och förra året som «work in progress». Att nu få dela den färdiga filmen med publiken i Haugesund och Norge är därför extra roligt, och på många sätt passande. Norges fantastiska miljöer är en så stor och viktig del av filmens visuella uttryck och en egen karaktär i filmen, och jag hoppas att publiken kommer gilla hur vi visar upp det vackra men farliga Norge» sier regissør Hedén.

Imponerer under vann
Filmen handler om de svensk/norske halvsøstrene Tuva og Ida, som er på et vinterdykk langs en øde del av norskekysten. Mot slutten av dykket blir Tuva fanget på 30 meters dyp av et steinras, som også begraver utstyret deres på land, bilen og telefonene. De to er avskåret fra omverdenen. I en desperat kamp for å redde halvsøsteren presses Ida til det ytterste og når alt synes tapt er det mer som står på spill enn bare å overleve. Her får man vakre naturbilder, imponerende undervanns-sekvenser og klaustrofobisk spenning.

Se filmens trailer her.

Breaking Surface distribueres av Fidalgo Films, og får ordinær kinopremiere 4. september.

Kontaktpersoner: 

Festivaldirektør Tonje Hardersen på mobil: 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no 

Daglig leder i Fidalgo Frank Leo Stavik: office@fidalgo.no

Informasjon om Den norske filmfestivalen finner du på www.filmfestivalen.no