Gråtass gir gass åpner barnefilmfesten Cinemagi

13. mai 2016

Gråtass gir gass åpner barnefilmfesten Cinemagi lørdag 20. august. Dette blir den første offisielle visningen av filmen om den sjarmerende traktoren, som får ordinær kinopremiere 9. september 2016.

– Vi er storfornøyde med å åpne vårt barnefilmprogram med Gråtass gir gass, sier festivaldirektør og programansvarlig for Cinemagi Tonje Hardersen. – De minste er våre viktigste festivaldeltakere, og derfor er det viktig for oss å starte deres festival med en god kinoopplevelse, fortsetter hun.

 Gråtass gir gass er den andre filmen fra Cinenord Kidstory om Gustav og hans beste venn, traktoren Gråtass. I likhet med Gråtass – Gøy på landet! (2016), er Gråtass gir gass regissert av Peder Hamdahl Næss, med Elias Søvold Simonsen i hovedrollen – kjent som «Karsten» fra Karsten og Petra-filmene.

Om filmen

En dag Gråtass er ute i skogen for å hjelpe til med tømmerhogsten, faller et stort tre over ham. Han blir nesten totalvrak, og «hjertet» hans: den magiske tennpluggen, lyser svakere og svakere. For å redde sin beste venn, skynder Gustav seg å flytte tennpluggen over i en annen motor. Gråtass våkner, og oppdager til sin forskrekkelse at han er en glinsende, rød sportsbil! Men sjokket går raskt over da han innser hvor mye positiv oppmerksomhet han får. Det blir rally, fart og spenning når den stadig mer populære Gråtass stiller opp i billøp!

Men Gustav savner den gode, gamle traktoren. Vil Gråtass noensinne bli seg selv igjen?

Foran kamera

Vi møter Gråtass som seg selv. Gustav spilles av Elias Søvold Simonsen. I andre roller sees Dagny Backer Johnsen som Grynet, Jeppe Beck Laursen som Goggen, Stein Winge som Gamlefar og Kyrre Hellum som Brakstad.

Bak kamera

Gråtass gir gass regisseres av Peder Hamdahl Næss, som óg sto for regien på Gråtass- Gøy på landet!, og som dessuten skal regissere den siste filmen i trilogien, Gråtass redder gården, som kommer i 2017. Næss har tidligere skrevet manus til to av filmene om Olsenbanden Jr., samt TV-serien Kaptein SabeltannKongen på havet (2011). Næss har dessuten hatt regi på hele 69 episoder av såpeserien Hotel Cæsar.

Manus er skrevet av Terje Solli og Alexander Eik. Førstnevnte har skrevet manus til TV-serier som Side om side, Helt perfekt og Hjem, mens sistnevnte står for manusene til alle Karsten og Petra-filmene samt Varg Veum – I mørket er alle ulver grå. Eik har dessuten hatt regi på blant andre Kvinnen i mitt liv og Kalde føtter, samt tre av Varg Veum-filmene

Filmen produseres av Cinenord Kidstory ved Silje Hopland Eik, Dyveke Bjørkly Graver, Jacqueline Kerrin og Dominic Wright. Cinenord ble etablert i 2004, og har de siste ti årene produsert og co-produsert om lag 20 spillefilmer for det skandinaviske markedet, deriblant Kule kidz gråter ikkeJørgen+Anne=santVegasMars & VenusTrigger og de seks siste filmene om Varg Veum. Cinenord Kidstory har produsert alle de fire filmene om Karsten og Petra.

Om Gråtass

Den lille traktoren Gråtass er en figur skapt av produksjons- og utviklingsselskapet Fantasi-Fabrikken i 1996. Figuren er en «levende», grå traktor av typen Ferguson TE20. Navnet «Gråtass» var et utbredt kallenavn for denne populære traktortypen.

Gråtass ble først sett i TV-serien Den lille traktoren Gråtass fra 1997, og har siden vært sett i TV-seriene Skraphandlerne kommer tilbake (1998), En annerledes jul (1999), Forviklinger på gården i to deler (2001), kinofilmene Hemmeligheten på gården (2004) og Gråtass får en ny venn (2011), samt flere teateroppsetninger.

Den første Cinenord Kidstory-produserte filmen om Gråtass, Gråtass – Gøy på landet!, hadde kinopremiere i februar i år, og er hittil sett av 83 000 på kino.

Gråtass gir gass distribueres av Sharing, og kommer på kino 9. september 2016.