Filmfestivalutstiller 2019 – Christian Messel

25. april 2019

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere billedkunstneren Christian Messel som filmfestivalutstiller i 2019.

Christian Messel (f. 1980) er en av våre dyktigste tegnere. Kunstneren hylles av publikum så vel som et samlet kritikerkorps. Klassekampens Mona Gjessing har beskrevet ham som «Briljant» og Aftenpostens Lotte Sandberg har omtalt ham som «…en av Norges mest bemerkelsesverdige, unge kunstnere.»

Messels tegninger og collager holder et høyt internasjonalt nivå. Arbeidene hans er detaljerte, forseggjorte og virtuose. Messel utforsker gjerne kunsthistoriens tegne- og malerkunst samtidig som han behandler dagsaktuelle spørsmål om samfunn og politikk. Kombinasjonen av eminent tegneteknikk og stor idérikdom appellerer til et betydelig publikum.

Christian Messel er utdannet ved Statens kunstakademi, Oslo. Han har hatt flere separatutstillinger, blant annet på Galleri K, Galleri F15 og NoPlace. Messel er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og andre større samlinger. Han bor og arbeider i Oslo.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri. Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august!

Mer informasjon om kunstneren: www.christianmessel.com

Høyoppløselige bilder kan lastes ned her.
Utstillingen åpner søndag 18. august og varer til 29. september 2019.

Informasjon om Haugalandmuseet-Haugesund Billedgalleri: www.haugalandmuseet.no

Informasjon om Haugesund Kunstforening: www.haugesund-kunstforening.no