Filmfestivalutstiller 2017: Tore Hansen

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere billedkunstneren Tore Hansen som filmfestivalutstiller i 2017. Tore Hansen er kjent for sine hverdagslige, eksistensielle observasjoner av mennesket og forholdet vårt til naturen.

Motivkretsen til Tore Hansen (f. 1949) har hele tiden vært skog, trær, elg og mennesker. Han er blitt viden kjent for sine skråblikk på mennesket og naturen, med motiver i en forenklet, naivistisk form. I motivene til Tore Hansen er naturen nærmest antropomorfisk. Hansen besjeler trær og skog ved å gi dem menneskelige trekk. De hverdagslige situasjonene glir helt naturlig over i eksistensielle menneskelige metaforer – ofte akkompagnert av en sorgmunter humor.

Billedkunstner Tore Hansen. Foto: Privat

Tore Hansen. Foto: Privat

Tore Hansen er født og oppvokst på Finnskogen. Etter studier i Oslo flyttet han tilbake til hjemstedet sammen med sin kone, billedkunstneren Hanne Borchgrevink (filmfestivalutstiller i 2002). Inntrykk fra barndom og oppvekst på Finnskogen er Hansens fremste inspirasjonskilde. De senere årene har kunstneren økonomisert mer og mer med virkemidlene. Hansens bakgrunn innen grafisk kunst kommer til syne gjennom streken, som er enkel og abstraherende. Men også fargevalgene avslører en fasinasjon for trykkemedienes restriksjoner: Koloritten er dempet og begrenset til sort/hvitt med enkelte grønne, blå, røde og gule innslag. Det å redusere detaljene og konsentrere motivet om få billedelementer har blitt en arbeidsmetode for å skape poesi.

Tore Hansen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og ved Statens kunstakademi. Han debuterte på Høstutstillingen i 1975 og har siden den gang hatt en lang rekke separatutstillinger. Hansens arbeider er å finne ved noen av de største kunstmuseene i inn- og utland. På listen over innkjøpere står blant annet Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Bergen Billedgalleri, Kulturrådet, Oslo kommunes kunstsamling, Norges Bank, Kunst på Arbeidsplassen, British Museum, Lillehammer Kunstmuseum, finske Pirkanpohjan Collection, Sørlandets Kunstmuseum, Utenriksdepartementet, Hedmark fylke, Astrup Fearnley Samlingen og Stortinget. Han er også representert i kunstmuseet Haugesund Billedgalleri med flere tresnittarbeider.
Tore Hansens "Grønn Skog"

«Grønn skog», akryl på lerret .
(Foto: Privat)

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Haugesund Kunstforenings mest profilerte utstilling og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Utstillingen åpner søndag 20. august og varer til 17. september 2017.

Mer informasjon om kunstneren: http://kunstnerforbundet.no/kunstnere/130;Tore-Hansen
Mer informasjon om Haugesund Billedgalleri: http://www.haugesund-billedgalleri.net/