Det blir festival i august!

30. april 2020

Den norske filmfestivalen noterer med glede at koronasituasjonen i Norge er under kontroll og at den gradvise åpningen av samfunnet kan fortsette. Med den annonserte fremdriftsplanen fra helsemyndighetene kan vi derfor bekrefte at filmfestivalen vil finne sted på de angitte datoene 14. – 21. august. I år starter festivalen allerede fredag 14. august med Amandaprisutdelingen på Festiviteten konserthus, etterfulgt av festivalens offisielle åpning lørdag kveld. Festivalens filmpolitiske konferanse arrangeres søndag formiddag. New Nordic Films åpner tirsdag 18. august og det blir felles avslutning torsdag 20. august, med repriser og hjemreise på fredagen.

Akkrediteringen åpner 27. mai, med early bird-priser til 26. juni. Vi vil selvfølgelig tilrettelegge for en trygg festival hvor smittevern overholdes etter gjeldene regler og kommunisere festivalens smitteverntiltak på en effektiv måte i forkant av, og under festivalen.  Likevel må vi naturlig nok be om et forbehold da situasjonen kan endre seg, skulle vi måtte avlyse deler av, eller hele festivalen vil akkrediteringsavgift og utlegg for påmeldte arrangement i akkrediteringsskjemaet bli refundert i sin helhet.

Vi ser frem til å sette oss sammen med våre samarbeidspartnere og se hvordan vi på best og tryggest måte kan lage en, om enn noe annerledes, festival til høsten. Og ikke minst så gleder vi oss stort til å se dere alle igjen!