Filmfestivalen fortsetter TV-satsning: NRK-serien «Nudes» får sin premiere under festivalen

2. juli 2019

Det spenningsdrevne ungdomsdramaet Nudes, regissert av Liv Joelle Barbosa Blad og Erika Calmeyer, har på premiere Den norske filmfestivalen i Haugesund. Serien er fortalt som en antologiserie om 3 tenåringer fra forskjellige deler av Norge, og kommer på NRK i september. Dette blir det tredje året med festivalens satsing på TV-drama.

Festival- og programsjef Tonje Hardersen ser frem til å vise Nudes i Haugesund tirsdag 20. august.

– Vi synes det er enormt spennende å få vise et ungdomsdrama som Nudes under festivalen. Dette er en serie som tar opp viktige, aktuelle og samtidig såre tema på en god og underholdende måte for den unge målgruppen. Vi er sikre på at serien kommer til å treffe de unge, både i Haugesund og ellers i Norge, sier Hardersen.

Serieskaperne, Liv Joelle Barbosa Blad og Erika Calmeyer, gleder seg også til å ta med seg skuespillerne til festpremieren i Haugesund:

– Vi synes det er kjempestort at serien vår, som vi har jobbet med i snart 2 år, skal få sin nasjonale premiere på Haugesund Int. Filmfestival. Vi tror dette kommer til å bli en veldig fin mulighet for å vise serien til ungdommer i Haugesund, som vil bli invitert til premieren. En festpremiere er jo også en helt fantastisk og unik opplevelse for skuespillerne våre som aldri har vært med på noe sånt tidligere, sier Barbosa Blad og Calmeyer.

Nudes produseres av NRK p3, i co-produksjon med det up-and-coming produksjonsselskapet Barbosa Film. Produsenten på serien er Nina M. Barbosa Blad, som i mai konkurrerte i Kritikeruken i Cannes med kortfilmen The Manila Lover.

Liv Joelle Barbosa Blad vant i 2017 Amanda for beste kortfilm med Min søster, og Erika Calmeyer er aktuell med serien TWIN som også har premiere på NRK i høst.

Om serien:

Nudes er et spenningsdrevet ungdomsdrama, fortalt som en antologiserie om 3 tenåringer fra forskjellige deler av Norge, på 9 episoder. Serien kommer på NRK i september og handler om spredning av nakenbilder.

Sofia (16) og Axel har sex på en fest, og neste dag sirkulerer en film av de rundt på skolen. Hvem var det egentlig som filmet? I ungdomsserien Nudes møter vi Sofia (16), Viktor (18) og Ada (14) som alle står i sin første livskrise. På hver sin måte prøver de å vinne tilbake kontrollen når nakenbilder er på avveie.

Generell informasjon:

Episoder: 9 episoder

Lengde: 20 minutter

Sjanger: Fiksjon, drama (antologi)

Regi: Liv Joelle Barbosa Blad, Erika Calmeyer

Manus: Liv Joelle Barbosa Blad, Erika Calmeyer, Jørgen Færøy Flasnes

Produsent: Nina M. Barbosa Blad

Cast: Lena Reinhardtsen, Johanne Regine Svendsberget, Christian Reyes Løvdal, Anna

Storeng Frøseth, Karen Grendal Kolby, Tord Kinge, Louise Tofte Roiri

Nudes får sin premiere 21. august i Haugesund

 

Kontaktpersoner

Festival- og programsjef Tonje Hardersen på mobil 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Informasjonsansvarlig, Den norske filmfestivalen, Rita Louise Haugeland på mobil 974 27 739 eller e-post: rita@filmfestivalen.no

Kommunikasjonsansvarlig, Nudes, Marianne Skøien på mobil 938 71 836 eller e-post: marianne.skoien@nrk.no