Disse filmene vises i barnefilmprogrammet Cinemagi

23. juni 2016

Titlene til årets Cinemagi-program er nå klare, og det ligger an til å bli en virkelig variert festivalopplevelse for våre minste festivaldeltakere.

Gratasss

Cinemagi åpner lørdag 20. august med den første offisielle visningen av Gråtass gir gassden andre filmen fra Cinenord Kidstory om den populære traktoren, som i denne filmen blir skadet når han hjelper til med tømmerhogsten, og gjenoppstår som en glinsende rød sportsbil, med hjelp fra hans beste venn Gustav.

Med hjertet i dansen

Det blir også norgespremiere på Med hjertet i dansen, den første norske dokumentarfilmen for barn som settes opp på kino. I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp for å få det til. Med hjertet i dansen er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet.

Dory

Disney Pixars Oppdrag Dory, oppfølgeren til storsuksessen Oppdrag Nemo fra 2003, får også norgespremiere i Cinemagi. Filmen kretser altså rundt den svært glemske fisken Dory, som leter etter foreldrene sine og møter utfordringer, overraskelser og herlige sjødyr på veien.

eqdmtir3

Kubo og det magiske instrumentet stifter vi bekjentskap med den unge gutten Kubo, som får vite at moren hans er datteren av Månekongen, som sender morens to skumle tvillingsøstre for å hente ham hjem igjen. Det eneste som kan gi Kubo styrke til å stå imot Månekongen, er den magiske rustningen til faren – men først må Kubo finne delene til rustningen!

1227352_LONG-WAY-North

Langt mot nord forteller historien om den fryktløse rikmannsjenta Sacha, som reiser inn i isødet for å lete etter bestefaren, som forsvant da han skulle erobre Nordpolen med en ekspedisjon. Det blir en eventyrlig reise, og mannskapet på skuta hun seiler med tror ikke jenter kan bidra med noe som helst på farlige ekspedisjoner – men de har ikke møtt Sacha.

totoro

Cinemagi kommer også med en relansering av Studio Ghiblis klassiker Min nabo Totoro, et fargesprakende og magisk stykke barnefilm om Mei, Satsuki og skogens vokter Totoro – fra regissør Hayao Miyazaki.

Nederland har rykte på seg for å være verdens kanskje fremste barnefilmnasjon, og to nederlandske filmer vil bli vist i Cinemagi.

1b9636fe-2a77-4c19-bfaf-14bf85ac9690

Rabarbra handler om Siem og Winnie. Når Siems far og Winnies mor forelsker seg i hverandre får de plutselig en helt ny familie, men Siem og Winnie frykter en ny separasjon. For å unngå dette bestemmer de seg for å lage en instruksjonsvideo til sine foreldre med tips til hvordan de skal skape et godt forhold.

Regret (1)_1000x500

Før det er for sent handler om Jochem, som blir mobbet av de andre i klassen, og det er først når han forsvinner etter en skjebnesvanger klassefest at alvoret går opp for klassen.

Tindra_still-mars2015_670

I tillegg vises et nøye utvalgt kortfilmprogram bestående av filmene Rørstad – Crazy Crazy, Vill mark, Skulk og Tindra set fyr. Les mer om kortfilmprogrammet her.

Les lengre omtaler av alle Cinemagi-titlene her.

Velkommen, alle store og små, til Cinemagi i Haugesund!