Festivalen anbefaler!

17. august 2019

Trine Ruud Grønningen er festivalens assisterende programsjef, og gleder seg til å vise frem et variert program for publikum den kommende uken! Her er det hun anbefaler av lørdagens filmer:

«Koko-di koko-da hang igjen i meg lenge etter jeg hadde sett den. Johannes Nyholm er nyskapende i hvordan han illustrerer skremmende psykisk og fysisk terror. Likefullt er det en fascinerende og utrolig empatisk fortelling om sorgens ødeleggende kraft, og trangen etter å finne tilbake til noe som er tapt. Ikke for de sarte – alle dere andre bør ikke gå glipp av denne perlen!

Jeg har veldig lyst til å få med meg den nyeste filmen til Pedro Almodovar, Smerte og Ære. Antonio Banderas vant prisen for Beste skuespiller i Cannes for hovedrollen, og filmen er allerede hyllet av et internasjonalt pressekorps. En meditasjon over familie, kunst, karriere og kjærlighet – jeg gleder meg.

Jim Jarmusch har laget zombie-film, og det er akkurat hva man tenker at det skal være – og ikke. Bill Murray, Tilda Swinton og Tom Waits får utfolde seg i ganske uforglemmelige roller i The Dead Don’t Die, der en amerikansk småby plutselig blir invadert av sine døde. Filmen blir til slutt en bemerkelsesverdig kommentar på vårt moderne samfunn, og den var både overraskende og underholdende for meg personlig.

I Fokus Norden viser vi et periodedrama fra Danmark og regissør Michael Noer som kjennes oppsiktsvekkende frisk og medrivende – Før Frosten. Jesper Christensen er virkelig en av de beste skuespillerne i Norden, og spiller hovedrollen som bonden Jens, som blir revet mellom sine egoistiske impulser og sin desperate omsorg for sin fattige familie. Et helt strålende drama som jeg håper mange får med seg!»

God festivaldag!