Eventyrlig og nasjonal åpning av filmfestivalen!

13. juni 2019

Eventyrfilmen om Espen Askeladd, Askeladden — I Soria Moria slott, får æren av å åpne Den 47. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august. Et stjernespekket ensemble vil innta den røde løperen sammen med filmens regissør Mikkel Brænne Sandemose. For første gang i år vil også både åpningsseremoni og åpningsfilm vises samtidig på norske kinoer over hele landet til en storslagen nasjonal åpning.

Askeladden — I Soria Moria slott er den andre spillefilmen om Espen Askeladd. Askeladden — i Dovregubbens hall ble den mest besøkte norske kinofilmen i 2017. Filmen er regissert av Mikkel Brænne Sandemose, som også tidligere har forvaltet norsk kulturarv og eventyrtradisjon på underholdende vis i kinosuksessene Gåten Ragnarok og Askeladden – I Dovregubbens Hall.

«Det er stas å få vise frem Askeladden — I Soria Moria slott på åpningen av filmfestivalen i Haugesund. Jeg er stolt av hva filmen har blitt og gleder meg til å vise dette fantastiske eventyret frem for publikum. Det er spesielt hyggelig å få være den første familiefilmen som åpner filmfestivalen på nesten 20 år», sier regissør Sandemose.

Eksklusiv snikvisning
Programdirektør i Nordisk Film Kino, Christin Berg gleder seg også til nasjonal åpning den 18. august.

«Nordisk Film Kino synes det er stas at våre kinogjester kan få oppleve åpningen av filmfestivalen i Haugesund i en kinosal og få smake på festivalstemningen. Vi gleder oss også til å vise familiefilmen Askeladden — I Soria Moria slott, det er topp for publikum å få være med på en eksklusiv snikvisning av filmen i forkant av den ordinære premieren», sier Berg.

Eksepsjonelle scener
Når kongen og dronningen forgiftes, blir Per og Pål arrestert, mistenkt for å stå bak. Espen Askeladd og prinsesse Kristin legger ut på leting etter det sagnomsuste Soria Moria slott, som sies å være laget av reneste gull. I Soria Moria fins en brønn med Livets vann; det eneste som kan helbrede Kristins foreldre. Men noen ondsinnede dansker er også på sporet av slottet. Hvis Espen og Kristin mislykkes, kan det bety slutten for både dem, brødrene og hele kongeriket.

 

 

 

 

 

 

Se filmens trailer HER.

Vebjørn Enger og Eili Harboe er tilbake som Espen og Kristin, og landet Norge er tilbake som heftig kulisse for de eksepsjonelle scenene. Filmen har også den danske Borgen- og Westworld– stjerna Sidse Babett Knudsen i en hovedrolle. Andre sentrale roller er Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr og Christian Skolmen.

Askeladden – I Soria Moria slott er produsert av Maipo Film ved Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg. Den distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 23. august.

Kontaktpersoner:

Festivaldirektør Tonje Hardersen på mobil: 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Produsent Åshild Ramborg på e-post mobil: 924 68 529 eller e-post: aashild@maipo.no

Presseansvarlig Martin Svalastog på mobil: 938 34 278 eller e-post: martin.svalastog@kulturmeglerne.no