Eurimages Lab Project Award kommer tilbake til Haugesund

3. januar 2019

Den norske filmfestivalen har i år fått den store æren av å fortsette samarbeidet med Eurimages, som deler ut sin Lab Project Award i Haugesund for fjerde gang på rad.

Eurimages’ styre besluttet på sitt årlige møte i desember å fornye Lab Project Awards for sine fire utvalgte Works-in-Progress initiativer i 2019. Dermed fortsetter deres samarbeid med New Nordic Films, som arrangeres som en del av Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Eurimages Lab Project Award består av en finansieringspris på 50 000 EUR, og blir tildelt det mest lovende filmprosjektet som blir presentert under konkurransen Works in Progress. Prosjektene som konkurrerer om prisen vil være i postproduksjon og bli vurdert av en internasjonal jury bestående av filmarbeidere, kunstkuratorer og representanter fra Eurimages. For å kunne vurderes må filmprosjektene hovedsakelig være produsert i et av fondets medlemsland, i tillegg til å være en co-produksjon mellom minst to land.

Med Lab Project Award velger Eurimages å investere i nye produksjonsformer og/eller fortellemåter. Disse befinner seg ofte i et krysningspunkt med andre kunstuttrykk, og bidrar dermed aktivt til fornyelsen av europeisk film. Det er den største finansieringsprisen Eurimages gir filmer som er i produksjonsfasen, noe som understreker fondets ønske om å støtte opp under filmer som er utfordrende, ukonvensjonelle eller eksperimentelle i form eller innhold.

I 2018 ble prisen gitt til norske Burning Man, regissert av Itonje Søimer Guttormsen og produsert av Maria Ekerhovd og Itonje Søimer Guttormsen. Juryen besto av Csaba Bereczki, Ilse Acevedo, Kalle Løchen og Marianne Slot.

 

Påmeldingen til Works in Progress 2019 åpner i vår, nærmere informasjon kommer.