Den norske filmskolen er 20 år! Vi tjuvstarter feiringen på festivalen

8. juni 2018

Vi gleder oss til å ta i mot Den norske filmskolen også på årets festival. Det blir en helt spesiell visning i år, da skolen feirer både 20-årsjubileum for bachelorprogrammet på Lillehammer, nye lokaler for masterprogrammet i Oslo og de første 3 filmene fra den nyoppstartede dokumentarlinjen. Det blir i alt 9 filmer som vises under festivalen inkludert bidragene fra fiksjonslinjen, en ypperlig sjanse til å få med seg hva som rører seg blant Norges unge filmtalenter!

Info om jubileet fra dekan Karin Julsrud:

I 20 år har Den norske filmskolen vært lokalisert med sitt bachelorprogram på Lillehammer. Det skal vi feire. Til høsten åpner Filmskolen nye lokaler med sitt masterprogram på Myrens Verksted i Oslo. Det skal vi også feire. Før det ønsker Filmskolen å markere seg med tilstedeværelse på Den norske filmfestivalen. Skolen inviterer til fest og årets eksamensfilmer får offisiell premiere under festivalen.

Det er et historisk kull som uteksamineres denne våren – for aller første gang er det tre dokumentarfilm-regissører blant studentene. En egen linje for dokumentarfilmregi ble opprettet i 2015 på Filmskolen, som ledes av Charlotte Røhder Tvedt, Erlend Mo og Åse Svenheim Drivenes. 
 
Filmskolen har hatt en stor betydning for profesjonaliseringen av norsk film- og TV-bransje gjennom disse to ti-årene. Vi er stolte av våre studenter, av alle som har gått på vår skole og i dag jobber ute i bransjen. Mange av våre tidligere studenter står bak noe av det beste vi i dag kan se av norsk film- og TV-produksjon. Blant det aller siste; Heimebane, der serieskaper, produsent og store deler av stab bak kamera er blant våre tidligere studenter.
 

Den norske filmskolen skal møte de utfordringene nye medievaner, nye plattformer og nye formater innebærer og vi må ha en skole som ligger foran.  Vi håper også at vår tilstedeværelse i Haugesund kan gi noen smakebiter av alt som rører seg på skolen og gleder oss ikke minst til at våre eksamensfilmer får møte sitt første publikum.