Den norske filmfestivalen i Haugesund inngår samarbeid med Fjong

26. juli 2021

Mote og glamour er en selvskrevet del av Den norske filmfestivalen i Haugesund. I samarbeid med Fjong ønsker vi derfor å gjøre det enkelt å velge grønt. Uten at det påvirker stilen.  

– Gjennom samarbeidet med Fjong vil vi åpne opp et gigantisk klesskap med fantastiske kjoler og plagg for våre festivaldeltakere og Amandanominerte. Samtidig tilrettelegger vi for muligheten til å velge mer bærekraftig. En del av løsningen er at klesplagg blir brukt flere ganger, og ved å leie i stedet for å kjøpe nytt vil man bidra til en grønnere klesindustri, forteller festivaldirektør Tonje Hardersen 

Klesindustrien er en av verdens mest forurensende industrier. Den slipper ut mer Co2 enn shipping og flytrafikk til sammen. I tillegg er den ekstremt ressurskrevende. Å produsere en t-skjorte krever, ifølge World Resource Institute, 2700 liter vann. Det er omtrent det samme som en person drikker i løpet av 2,5 år.  

– Samarbeidet med Den norske filmfestivalen betyr mye for oss. Festivalen er et fantastisk arrangement som feirer alt det bra som skjer innen norsk film! Vi er utrolig glade for å kunne bidra til å redusere miljøpåvirkningene av arrangementet uten at det går på bekostning av muligheten til å velge nye og spennende antrekk og tilbehør, forteller gründer og daglig leder i Fjong, Sigrun Syverud.  

Alle deltakere ved Den 49. norske filmfestivalen i Haugesund vil få en rabattkode som gir 50% rabatt på leie av klær fra Fjong. I tillegg vil Amandanominerte kunne leie sitt Amandaantrekk gratis.  

Mer om årets Amandanominerte kan du lese her.

Les mer om Amandaprisutdelingen her.