De uskyldige åpner Den norske filmfestivalen

8. juni 2021

Spenningsfilmen De uskyldige får æren av å åpne Den 49. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 22. august. Regissør Eskil Vogt og hans ensemble vil innta den røde løperen. 

– Vi gleder oss stort til å kunne åpne festivalen med De uskyldige! Eskil Vogt har laget en fantastisk film som med sine intelligente nyanser av sosialrealisme, fantastiske rolleprestasjoner av barn og voksne og skremmende regi, gjør at du blir sittende på kanten av stolsetet gjennom hele filmen. Dette er definitivt ikke filmen for de mest ømfintlige, men et kraftfullt filmverk som blir sittende hos tilskueren, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

– Vi er utrolig glade for at De uskyldige er valgt ut som åpningsfilm og gleder oss stort til å vise filmen. Den norske filmfestivalen i Haugesund har lang tradisjon for velge en åpningsfilm som siden preger den norske kinohøsten og det satser vi også på med De uskyldige. Dette er den beste starten vi kunne fått på den norske kinolanseringen, sier produsent Maria Ekerhovd.

Fengslende historier

De uskyldige er skrevet og regissert av Eskil Vogt, og er også valgt ut til det prestisjefylte programmet Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes. Vogt debuterte med den fengslende prisvinneren Blind i 2014, og har også skrevet manus til Louder Than Bombs, Thelma og Verdens verste menneske.

– Med den sterke kinohøsten vi står overfor er jeg er veldig glad for at den norske filmfestivalen velger De uskyldige som åpningsfilm. Det blir første gang vi viser filmen for et norsk publikum og vi gleder oss enormt til å vise filmen og til å få de første reaksjonene her hjemme, sier regissør Eskil Vogt.

Leken tar en farlig vending

Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

Rakel Lenora Fløttum og Alva Brynsmo Ramstad spiller søstrene Ida og Anna som sammen med Ben (Sam Ashraf) og Aisha (Mina Yasmin Bremseth Asheim) oppdager ukjente og mørke krefter. Ellen Dorrit Petersen briljerer i rollen som søstrenes mor, og har tidligere høstet strålende kritikk for sine roller i Blind og Thelma. Hun fikk Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller for Blind.
I tillegg får vi se Morten Svartveit (Heimebane, Flukten over grensen), Lisa Tønne og samfunnsdebattant og journalist Kadra Yusuf debuterer som skuespiller i filmen. 

De uskyldige er produsert av Mer Film ved Maria Ekerhovd. Den distribueres av Mer Film og får ordinær kinopremiere 27. august. 

De uskyldige. Fra venstre: Mina Yasmin Bremseth Asheim, Rakel Lenora Fløttum, Eskil Vogt, Sam Ashraf og Alva Brynsmo Ramstad.

Fra venstre: Mina Yasmin Bremseth Asheim, Rakel Lenora Fløttum, Eskil Vogt, Sam Ashraf og Alva Brynsmo Ramstad.
Fotograf: Christian Breidlid.

Kontaktpersoner:

Festivaldirektør Tonje Hardersen på mobil: 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Produsent Maria Ekerhovd mobil: 95188118, e-post: maria@merfilm.no

Pressekontakt for De uskyldige Øistein Refseth, mobil 93665239, e-post: oistein@merfilm.no 

Bilder og mer informasjon om filmen er tilgjengelig på festivalens pressebildesider: https://filmfestivalen.no/pressebilder/

Informasjon om Den norske filmfestivalen finner du på www.filmfestivalen.no