Cinemagi-programmet er klart!

16. juli 2015

Den norske filmfestivalen presenterer sitt barnefilmprogram Cinemagi, som frontes av Karsten og Petra på Safari.

Årets Cinemagi spenner fra det nære til det fjerne, men felles for mange av filmene er et reisemotiv. Dette er spesielt gjeldende i Karsten og Petra på safari, hvor våre små venner må hjelpe en løveunge tilbake til mammaen sin. Den fjerde filmen i serien vil fryde store og små når den åpner Cinemagi i Festiviteten lørdag 15. august.

Programmet består videre av tre animasjonsperler. Disney Pixar er tilbake i storform med fantastiske Innsiden ut, hvor Glede er en av fem følelser som styrer 11-årige Rileys hjerne. Til visningen kommer dubbemesteren Harald Mæle, sammen med hovedstemmen Line Verndal. Fra anerkjente Studio Ghibli kommer den håndmalte filmen Marnie – min hemmelige venninne, hvor Marnie oppdager en hemmelig verden. Til slutt har vi irske Sangen fra havet, et eventyr om et søskenpars fabelaktige reise gjennom magi og fortidens hemmeligheter.

Film & Kino har blitt partner i et MEDIA-støttet prosjekt som bygger en katalog av europeiske filmer for barn, med tilhørende undervisningsmateriell. Vi viser de tre første, prisbelønte filmene som nå er tilgjengelige for skolekinovisninger: Tyske Max Minsky og jeg og nederlandske Nono i sikksakk passer fra 5. trinn, mens det mer alvorlige nederlandske mobbedramaet Før det er for sent er beregnet for ungdomsskolen.

Vi har også gleden av å presentere årets beste kortfilmer for barn og unge – seks filmer som spenner fra det uskyldige og absurde til mer alvorspregede filmer om vennskap og savn. Filmene er Foul (regi Rune Denstad Langlo), Kompis (regi Mads Eriksen), Maratondagboken (regi Hanne Berkaak), Nasjonaldagen (regi Maida Hals), Snusa (regi Mads Kristiansen) og Snømann (regi Iain Forbes).