«Cave» avslutter årets hovedprogram i Haugesund

2. august 2016

Henrik Martin Dahlsbakkens actionthriller Cave får æren av å avslutte hovedprogrammet under Den 44. norske filmfestivalen i Haugesund, torsdag 25. august.

– Det er en stor glede for oss å annonsere thrilleren Cave som vår avslutningsfilm. Det blir en forrykende avslutning på årets festival, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.  

– Med Å vende tilbake og Sensommer har Henrik Martin Dahlsbakken vist seg som et av norsk films mest spennende talenter. Han har en virkelig beundringsverdig allsidighet, og vi ser nye sider av ham for hver enkelt film.

Henrik Martin Dahlsbakken er også svært glad for å få Haugesund-premiere på Cave:

– Både på et personlig plan og på vegne av hele teamet bak Cave er jeg ekstremt glad for at Den norske filmfestivalen har besluttet at vår film får æren av å avslutte årets festival, i forkant av kinopremieren 2. september.

Cave er utvilsomt en av de mest fysisk krevende produksjonene som noen gang har blitt gjennomført i Norge, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er svært stolt over hva et knippe dedikerte filmarbeidere og fryktløse skuespillere har fått til. Vi gleder oss stort til å bytte ut grottedressen med finstasen, og presentere resultatet for festivalpublikummet i Haugesund i august.

Henrik Martin Dahlsbakken tar med seg  filmens skuespillere Heidi Toini, Mads Sjøgård Pettersen, Benjamin Helstad og Ingar Helge Gimle  til festpremieren i Haugesund.

Cave2

Om filmen

Actionthrilleren Cave omhandler tre venner; Charlotte, Adrian og Viktor, som har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg levende gjennom et uutforsket grottesystem i et øde fjellområde. Fulle av eventyrlyst tar de fatt på den krevende nedstigningen, uvitende om marerittet som venter dem nede i det trange, mørke dypet.

Se traileren her  

 

Foran kamera

Tre av Norges mest talentfulle unge skuespillere bekler hovedrollene i denne spenningsfilmen; Heidi Toini (Staying Alive, Sensommer, Nobel), Mads Sjøgård Pettersen (Eddie The Eagle, Upperdog, Nord, Villmark 2) og Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy, Engelen, Kampen om tungtvannet). I tillegg har en våre fremste skuespillere Ingar Helge Gimle (TV-seriene Frikjent 1 og 2 og Mammon 2, Å vende tilbake m.fl) en sentral rolle.

 

Bak kamera

Henrik Martin Dahlsbakken har både skrevet, regissert, klippet – sammen med Mads Wølner Voss – og produsert filmen. Han har dessuten deltatt i arbeidet med produksjonsdesignet. Igjen samarbeider han med sin bror Oskar Dahlsbakken på foto, som han også gjorde i Å vende tilbake. Cave er produsert av Filmbros, og Another World Entertainment Norway er distributør.

 

CAVE får Norgespremiere 2. september 2016.