Books at Haugesund – ny arena for bok og film

Bokbad på Haugesund folkebibliotek med besøk av tre nordiske forfattere og pitch av fem bøker godt egnet for filmatisering er ingredienser i pilotprosjektet Books at Haugesund – Den norske filmfestivalens nye møteplass for forlags- og filmbransjen.

Prosjektet Books at Haugesund er både inspirert av filmfestivalen i Berlins «Books at Berlinale» og det at Norge skal være temaland på bokmessa i Frankfurt i 2019. Books at Haugesund vil være et rent nordisk prosjekt.

– Books at Haugesund vil bestå av både åpne tiltak for publikum og mer bransjerettede arrangementer, forteller festivaldirektør Tonje Hardersen.

Mandag 21. august blir det bokbad på Haugesund folkebibliotek hvor tre nordiske forfattere presenterer sin bok for publikum. Arrangementet er åpent for alle og er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen og biblioteket. Bøkene som presenteres her, vil inngå i Books at Haugesund Pitch tirsdag 22. august. Her vil til sammen fem bøker som regnes som godt filmbare bli pitchet for produsenter og andre festivaldeltakere. Agenter fra de nordiske landene som eier filmrettighetene til de aktuelle bøkene, vil pitche hver sin bok. I etterkant vil det være møter en-til-en mellom agentene og produsentene, før det hele avsluttes med en mer uformell båttur.

Haugesunds sideseksjon, New Nordic Films, som kanskje er den største nordiske arenaen for samproduksjon, vil også bli involvert i arrangementet.

Detaljene om hvilke bøker og agenter som vil bli presentert, skal etter planen være på plass i løpet av juni.