Walk of Fame 2024

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro blir hedret i Haugesund

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro hedres på Walk of Fame 

Ingar Helge Gimle og Ine Marie Wilmann på Walk of Fame 2023. Foto: Grethe Nygaard

Ingar Helge Gimle og Ine Marie Wilmann på Walk of Fame 2023. Foto: Grethe Nygaard

Renate Reinsve og Nils Ole Oftebro vil bli hedret med hver sin Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame. Avdukingen skjer den 17. august klokken 13.00 under Den norske filmfestivalen.  

Walk of Fame-komiteen har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen.  

Rett fra Cannes

Hele verden fikk øynene opp for Renate Reinsve da hun i 2021 reiste til filmfestivalen i Cannes med Joachim Triers Verdens verste menneske. Hun vant Gullpalmen for Beste kvinnelige skuespiller, og har siden blitt en svært ettertraktet skuespiller, både i Norge og i Hollywood. I år reiste hun igjen til Cannes, denne gangen med norske Armand som får sin ordinære premiere i september. 

– Jeg er utrolig stolt og beæret over å få navnet mitt foreviget i Haraldsgata i Haugesund i år, forteller Renate Reinsve.

En av Norges fremste skuespillere

Hele Norges Nils Ole Oftebro har siden teaterdebuten i 1967 jobbet seg inn i rollen som en av landets høyst elskede skuespillere. Med et enormt talent for både det komiske og dramatiske har han spilt i nærmere 100 filmer og TV-serier, samt en lang rekke teaterstykker. Han har vunnet to Amandapriser for sitt arbeid, prisen for Beste mannlige hovedrolle i 1986 for Du kan da ikke bare gå og Beste mannlige birolle i 1998 for Thranes metode. Han er nå å se på scenen i Oslo Nye Teaters oppsetning av En lang dags ferd mot natt. Her spiller sammen med sin partner Anette Hoff og sine to sønner Jakob og Jonas Hoff Oftebro. 

– Jeg ble utrolig rørt og overrasket over æren av å få en sten her sammen med alle heltene og kollegene mine. Å bli omgitt av og få være en del av denne gjengen fyller meg med stor glede, sier Oftebro.

Om Walk of Fame  

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame, da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata. I 2016 var det Liv Ullmann og Jakob Oftebro, i 2017 skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist, i 2018 gikk turen til Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen, i 2019 fikk Aksel Hennie og Anne Marit Jacobsen hver sin stein og i 2020 fikk Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal æren. I 2021 gikk utmerkelsen til Anders Baasmo og Andrea Bræin Hovig, og i forbindelse med filmfestivalens 50-årsjubileum i 2022 ble hele fire skuespillere, Anneke Von Der Lippe, Bjørn Floberg, Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen hedret. I 2023 fikk Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle navnene sine skrevet i stein i Haugesunds paradegate.  

En komité leverer årlig sin innstilling til Walk of Fame. Årets komité består av: Ordfører i Haugesund Nils Konrad Bua, leder for Haugesund sentrum Geir Jakobsen, administrativ leder i Den norske filmfestivalen Nina Samdal, daglig leder i Kverneland bil, Leif Inge Bjerkenes og Ingvild Bjerkeland, Frivillighetskoordinator i Haugesund kommune.  

{{loaderText}}