Ungdomsfilmseminaret 2024

Ungdomsfilmseminar –  Norsk innhold i et globalt medielandskap

Tid: Tirsdag 20. august kl. 09.00 - 12.00. Sted: Quality Hotel Maritim, Caiano-salen  Pris: Gratis med festivalpass

Foto: Grethe Nygaard

Foto: Grethe Nygaard

Årets konvent vil ta for seg aldersgruppa 14+ og arrangeres i år som et åpent seminar for alle akkrediterte festivaldeltakere. Seminaret vil gi ny innsikt i hvordan dagens ungdom forholder seg til norsk innhold i en mediehverdag dominert av internasjonalt innhold på globale medieplattformer. Hvordan går det med kinobruken til aldersgruppa og hvordan kan vi på best mulig måte den? Hva er de gode eksemplene på formidling til ungdommer og hvordan kan vi på best mulig måte nå fram med audiovisuelt innhold til målgruppa? 

Program:

Moderator: Berit Andersen, fagansvarlig barn og unge, Norsk filminstitutt

09.00 – 09.05 Velkommen ved festival- og programsjef Tonje Hardersen 

09.05 – 09.35 Den globale mediegenerasjonen!   
Er norsk audiovisuelt innhold i det hele tatt interessant for dagens unge? Ved Marika Lüders, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon (UiO)
Dagens unge har vokst opp i et globalt medielandskap, og konkurransen om de unges oppmerksomhet har aldri vært større. Nasjonale medieorganisasjoner utfordres på to fronter: unge synes å foretrekke globale strømmetjenester som Netflix og Disney+ og innhold produsert av innholdsskapere på plattformer som Instagram, TikTok og YouTube. I dette innlegget, presenterer Lüders hovedfunn fra forskningsprosjektet Global Natives om norske tenåringers medieopplevelser: er norsk audiovisuelt innhold i det hele tatt interessant for dagens unge?   

09.35 – 10.00 Panelsamtale rundt tema 
Panel: Med Åsmund Lervik Tornli og Grace Kwizera Pettersen fra Ung Films programutvalg, medieviter Marika Lüders og Regissør Liv Barbosa Blad  

Moderator: Cathrine Jakobsen, fagansvarlig film, Kulturtanken 

10.00 – 10.15 Kaffepause 

10.15 – 10.30 Case: Maipo Film – Klasseturen (2026) 
Produsent Lotte Sandbu forteller om innsiktsarbeidet som ble gjort med ungdomspanel og fokusgrupper i forbindelse med utviklingen av den kommende ungdomsfilmen Klasseturen

10.30 – 10.50 Case: UngINN - eventyrlige muligheter
Seniorrådgiver ved kunst og kultur i Innlandet fylkeskommune, Ingunn Bekkevoll Tarebø , forteller om hvilke erfaringer de har hatt med UngINN i Innlandet.Hvordan har det blitt brukt, hvordan er samarbeidet med kinoene og hvilke tendenser kan man se?

10.50 – 11.05 Kaffepause 

11.05 – 11.55 Hvordan lykkes med Gen Z på kino? 
Hvordan omsette innsikt om målgruppe til nye suksesser? Og stemmer det at ungdom ikke lengre går på kino? Hvordan sikre at norsk innhold ses av de unge? Kan man bruke de publikumsskapte fenomenene som Minions: Rise of Gru og Barbenheimer til å øke oppslutningen rundt andre titler? Vil ungdommers preferanser gi oss en endring i hvilke historier som kommer på kino? Hvordan skal man kommunisere ut til målgruppa?  Hvordan omsette innsikt om målgruppe til nye suksesser? Og stemmer det at ungdom ikke lengre går på kino? Hvordan sikre at norsk innhold ses av de unge? Kan man bruke de publikumsskapte fenomenene som Minions: Rise of Gru og Barbenheimer til å øke oppslutningen rundt andre titler? Vil ungdommers preferanser gi oss en endring i hvilke historier som kommer på kino? Hvordan skal man kommunisere ut til målgruppa?  

I panelet: Arild Kalkvik, Trondheim kino, Astrid Aure, TIFF Junior, Cecilie Aspenes, NFI, Lotte Sandbu, Maipo. 

Moderator: Tonje Skar Reiersen 

11.55 – 12.00 Oppsummering /Avslutning 

Programutvalget for ungdomsfilmseminaret består av Berit Andersen (NFI), Cathrine Jakobsen (Kulturtanken), Geir Bergersen (Mediepedagogene) og Tonje Hardersen (Den norske filmfestivalen).

{{loaderText}}