Workshop: Intimitet på scenen, TV og film

Tid:Torsdag 19. og fredag 20. august, kl. 10 – 15
Sted:Haugesund Teater
Pris:NOK 1000,-
Workshop med intimitetskoordinator Malin B. Erikson.
Kursinnhold

De siste årene har synet på hvordan vi jobber med scener som inneholder intimitet, simulert sex, simulert seksuell vold og nakenhet endret seg. Med mer kunnskap om intimitet, integritet, samtykke og personlige grenser, har det dukket opp en ny profesjonell rolle med spisskompetanse innen koreografi, fortelling og forståelse av aktørens prosesser i forhold til rollekarakterens vilje og motivasjon. I løpet av dette to-dagers kurset vil deltakerne utforske spørsmål som; Hva definerer intimitet? Hvordan kan en koreografi gi skuespilleren mer frihet? Og hvordan kan det utdype scenens fortelling?

Kurset inneholder to deler; en forelesningsdel og en praktisk del. I løpet av forelesningsdelen vil deltakerne bli kjent med retningslinjer for intime scener og hvordan samarbeidet med en intimitetskoordinator fungerer. I løpet av den praktiske delen vil deltakerne få muligheten til å utforske intimitetskoreografi basert på en gitt tekst.

Denne workshopen er for skuespillere og regissører og gir en introduksjon til hvordan samarbeidet mellom intimitetskoordinator – skuespiller – regissør fungerer.

Bruk myke klær som gir bevegelsesfrihet. Ta med en vannflaske, papir og penn.

Meld deg på workshopen her. Påmelding skjer via SKUDA.

Kursholder

Før Malin jobbet som intimitetskoordinator, jobbet hun som scenekunstregissør og skuespillerpedagog. I over 20 år har hun bodd og jobbet i Asia, Nord-Afrika og Europa. Bevegelse, kroppsform, følelser og scenetilstedeværelse har alltid vært sentrale deler av hennes arbeid.
Malin introduserte intimitetskoordinering til Sverige i august 2019 som Sveriges første intimitetskoordinator etter opplæring med pioneren Ita O’Brien.
Malin koordinerer og koreograferer intime scener for både store og små produksjonsselskaper. Hennes repertoar inkluderer: Min fantastiske venn (Kulturhuset Stadsteatern), Snabba Cash (Netflix), Deg (SVT), Vinterviken (Netflix), og Tisdagsklubben (SF Studios).

Vi ber deg legge merke til

– SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
– Påmeldingen er bindende. Dersom du aksepterer, men velger å ikke delta en uke før kursstart, vil du allikevel være nødt til å betale kursavgift

Om arrangører og samarbeidspartnere

Kurset er en del av fagprogrammet «MAKT OG INTIMITET ETTER #METOO OG COVID-19?» som er et samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Balansekunst, Den norske filmfestivalen, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter, og gjennomføres med støtte fra Norsk Filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

Fagprogrammet i Haugesund  er initiert som en del av Skuespiller- og danseralliansens faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling og består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».

Malin B. Erikson, leder av workshop om INTIMITET PÅ SCENE, TV OG FILM

Malin B. Erikson