Egen festivaldag på Utsira

Tid:Søndag 18. august 2019
Sted:Garpaskjærskaien på Risøy
Pris:NOK Kr 375 (akkrediterte/festivalpass kr 325),-

I samarbeid med Bygdekinoen arrangerer Den norske filmfestivalen en egen festivaldag på øya Utsira. Årets film blir Céline Sciammas Portrait of a Lady on Fire, som ble vist under filmfestivalen i Cannes i år, og  som var en av hovedkonkurransens mest kritikerroste filmer.

Idylliske Utsira er Norges minste kommune og ligger i Nordsjøen, en times båttur vest for Haugesund. Filmvisningen her vil skje i samarbeid med Bygdekinoen, som har jevnlige visninger i det nye kulturhuset Sirakompasset.

Gjennom festivalen kan man kjøpe en billett som inkluderer båt tur/retur Haugesund–Utsira, matservering, omvisning på Utsira fyr og filmvisning på Sirakompasset. Det vil bli lagt ut 100 billetter inkludert båttur, og 100 billetter til kun filmvisningen.

Årets Utsira-film: Portrett av en kvinne i flammer
Denne nydelige og dypt rørende kjærlighetshistorien er satt til et lignende værbitt og vakkert landskap som Utsira, og er et uforglemmelig mesterverk som hyller det sterke båndet mellom to kvinner som verken vil, eller kan, trosse sin egen selvstendighet.

Rutebåten Utsira AS går fra kaia i Haugesund kl. 10.30 og er fremme på vakre Utsira kl. 11.40. Der kan man la seg begeistre over street art, før man spiser lunsj på Dalanaustet og får en omvisning på Utsira fyr, før filmvisningen i kulturhuset Sirakompasset. Det blir god tid etter filmen til å utforske øya på egen hånd. Båten er tilbake i Haugesund kl. 18.55. På festivalens nettsider kan man kjøpe billetter. Billetter kun til filmvisningen selges i døren før visning.

Program for Utsiradagen:

10.30 Avgang fra Garpaskjærskaien
11.40 Ankomst Utsira
11.45 Guidet omvisning på Utsira
12.40 Lunsj på Dalanauset
13.40 Visning av Portrett av en kvinne i flammer (1 t 59 min)
16.00 Guidet omvisning på fyrtårnet
17.45 Avgang Utsira
18.55 Ankomst Haugesund

Pris inkludert transport, mat og filmvisning er kr 375 (akkrediterte og publikum med festivalpass kr 325). Klikk her for kjøp av billett.