Åpning av Filmfestivalutstillingen

Tid:Søndag 19 august kl. 18.30
Sted:Haugesund Billedgalleri

Haugesund Kunstforening. Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere billedkunstneren Magne Furuholmen som filmfestivalutstiller i 2017. Magne Furuholmen er, utover sin musikkarriere som medlem i bandet a-ha, også internasjonalt kjent som billedkunstner, grafiker og skulptør.

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen. 

Furuholmen er styreleder for Festspillene i Bergen, og har aktive styreverv i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA, samt i Snøhetta Design. Han har tidligere vært styreleder for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Haugesund Kunstforenings mest profilerte utstilling og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Utstillingen åpner søndag 19. august og varer til 16. september 2018.

Mer informasjon om Haugesund Billedgalleri

Pressemelding

Fotokreditering: Just Loomis