Kjell Pahr-Iversen blir årets festivalkunstner

7. mai 2015

Årets festivalkunstner Kjell Pahr-Iversen

Årets festivalkunstner Kjell Pahr-Iversen

Haugesund Kunstforening, Den Norske Filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere Kjell Pahr-Iversens malerier.

Kjell Pahr-Iversen (f. 1937) fra Stavanger, er kjent for sine fargesterke bilder i et ekspresjonistisk formspråk. Med utgangspunkt i COBRA-gruppens heftige, råe og spontane billeduttrykk og den amerikanske abstrakte ekspresjonismens poetiske billedunivers har han skapt et fargesterkt abstrakt ekspresjonistisk formspråk.

«Mine bilder blir aldri ferdige. Jeg bygger bildene mine på former jeg finner i naturen. Formene mine er organiske, knyttet til vekst, i motsetning til statisk matematikk. Mange malere anser bildene sine som ferdige når de er malt. Jeg ser ikke slik på det jeg lager. De lever stadig vekk sitt eget liv, de fortsetter å forandre seg for betrakteren etter hvert som nye momenter blir oppdaget. Hvis du absolutt vil sette en betegnelse på det jeg strever med, må det bli noe slikt som vekstekspresjonisme.» (Kjell Pahr-Iversen)

Kjell Pahr-Iversen er utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen i Bergen, kunstakademiet i København og i Amsterdam. Han har hatt en omfattende utstillingsvirksomhet og kan skilte med store presentasjoner i både inn- og utland. Han har stilt ut flere ganger i Galerie Camille Renault i Paris og ved American-Scandinavian Foundation Gallery i New York. Pahr-Iversen er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, KODE (Bergen Kunstmuseum), Trondheim kunstmuseum, Lillehammer kunstmuseum, Stavanger kunstmuseum og Haugesund Billedgalleri. Han er også innkjøpt av Eskilstuna kunstmuseum i Sverige og Århus kommunale kunstsamling i Danmark.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den Norske Filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.
Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august!

Mer informasjon om kunstneren: http://www.pahr-iversen.no/
Utstillingen åpner 16. august og varer til 13. september 2015.