Alternative overnattingsmuligheter

4. august 2021

Den 49. norske filmfestivalen i Haugesund opplever stor påmelding til det som blir en gjenåpningsfestival for film- og kinobransjen. Festivalen blir et etterlengtet samlingspunkt etter nesten halvannet år med sosial distansering, koronadugnad og tidvis nedstengte kinoer. 

Pågangen av deltakere tyder på stor optimisme i bransjen, og vi gleder oss veldig til å skape en festival som vil huskes i mange år fremover. Samtidig skaper dette utfordringer for årets festival. Også verftsindustrien opplever et stort oppsving og legger beslag på uforutsett mange hotellrom for både vår og andre festivaler. Dette har medført at byens hoteller nå er fulle, og festivalen har arbeidet på spreng for å finne gode alternative overnattingsløsninger for våre gjester og deltakere. Blant annet har festivalen leid MS Sunnhordaland til overnatting for en gruppe festivalgjester, og til ulike happenings i siste halvdel av festivalen.  

Haugesunds befolkning stiller nå sine private hus og leiligheter til rådighet for festivaldeltakere, og vi oppfordrer alle som ennå ikke har booket overnatting til å sjekke ut tilbudet på airbnb og finn.no. Her er det alt fra sjarmerende hus og leiligheter på byøyene til moderne leiligheter midt i byen. I tillegg legges det ut enkelte tilbud direkte på vår hjemmeside.  

Det er også fortsatt mulig å booke rom på flyplasshotellet Park Inn. Dette er et moderne hotell kun 16 minutter med bil fra Edda Kino. Park Inn ligger i utkanten av et av Norges eldste kongeseter, og innspillingslokasjon for Vikingane som gikk på NRK og Netflix, Avaldsnes. Festivalen vil sette opp en shuttle transport under festivalen, og det er også gode bussforbindelser til sentrum. 

Klikk her for overnattingsmuligheter 

Skulle du oppleve det som svært utfordrende å finne overnatting, ta kontakt med festivalstaben så kan vi se om vi kan hjelpe deg.  

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til årets festival og vil gjøre vårt ytterste for at det skal bli en så hyggelig og nytterik festival som mulig.