A White, White Day åpner New Nordic Films

5. august 2019

Islandske A White, White Day, regissert av Hlynur Pálmason åpner det nordiske filmmarkedet New Nordic Films tirsdag 20. august. Pálmason har tidligere regissert Vinterbrødre, som ble vist på Filmfestivalen i 2017. Til visningen vil skuespiller Ingvar Sigurdsson være til stede. 

Programsjef i New Nordic Films Gyda Velvin Myklebust ser frem til  å vise filmen til festivalpublikummet:

– Hlynur Pálmasons A White, White Day er en kraftfull fortelling om menneskets natur, som balanserer humor og overnaturlige virkemidler på en elegant måte. Filmen er et av de sterkeste nordiske bidragene vi har sett dette året, og vi er stolte av at den vil åpne årets New Nordic Films», sier programsjefen.

A White, White Day ble også vist på La Semaine de la Critique under Cannes-festivalen 2019.

Om filmen

Ingimundur er en permittert politimann og bor på et lite sted på Island. Han bruker dagene til å passe på barnebarnet Salka og bygge et hus for datterens familie. Når han finner noen gamle fotografier begynner han å mistenke at en annen mann har hatt en affære med kona som døde to år tidligere i en bilulykke. Mistanken blir til en besettelse, og i forsøket på å forstå hva som skjedde blir Ingimundur en fare for seg selv og sine nærmeste.

Ved hjelp av både ramsalt humor og overnaturlige virkemidler maner Hlynur Pálmason fram nok en historie som rører ved dypt menneskelige impulser; en fortelling om voksende galskap i en setting som forsterkes av den nærmest utenomjordisk vakre islandske naturen.

Hvítur, hvítur dagur ble vist på La maine de la Critique under Cannes-festivalen 2019. Pálmasons tidligere film Vinterbrødre ble nominert til Nordisk Råds filmpris i 2017.

Filmen er produsert av Join Motion Pictures og skal distribueres av Mer Film i Norge.